Verzorgd voetbal tegen streekgenoot

ERMELO – Natuurlijk is het een oefenwedstrijd in de beginfase van de voorbereiding, maar de 5-2 winst op concurrent Sparta Nijkerk voelde toch lekker aan. Zeker ook omdat het wel ergens om ging gisteravond.

Dat het ergens om ging was te merken bij de 5-2 van de aalvlugge DVS-invaller Karim Arzini. De spelers van Sparta Nijkerk vlogen massaal op de scheidsrechter af omdat er een vermeende overtreding aan vooraf was gegaan. Verliezen vindt niemand leuk. Anderzijds is de afgetekende overwinning van DVS’33 Ermelo nergens goed voor. De competitie wordt echt andere koek waarbij de Ermeloërs en de Nijkerkers elkaar pas begin januari treffen.

Furieus

De thuisploeg begon furieus aan het duel daar waar Sparta Nijkerk duidelijk nog niet bij de les was. Binnen dertien minuten stond het al 3-0 door een eigen doelpunt van oud- DVS-er Mohammed al Haydar, een penalty van Ali Akla en een fraaie treffer van Olivier Pilon. Het DVS-publiek ging er eens goed voor zitten en zag Maurice Ruiter namens Sparta Nijkerk iets terug doen door het benutten van een strafschop. Het spel was daarna wat rommelig aan beide kanten daar waar DVS’33 vooral opviel door het verzorgde spel met veel voetbal van achteruit.

Jeugdspelers

De tweede helft was aantrekkelijker. Sparta Nijkerk sloop een aantal keer met mooie steekballen door de DVS-verdediging en zo kon Bryan Burgerhout, die de tweede helft sterk speelde, slim bij Jeremy Jonker weglopen en de 3-2 aantekenen. Maarten van Dijk liet ook deze keer aan DVS-zijde zien het spel te overzien. Hij stond op de juiste plaats en leed opvallend weinig balverlies, ook al werd hij vaak onder druk gezet. Toen ‘sneltrein’ Karim Arzini in het veld kwam, was Sparta Nijkerk even de kluts kwijt. Het eerste balcontact leverde dan ook direct een doelpunt op. DVS’33 tikte het middenveld van Sparta Nijkerk weg op rechts en Arzini werd knap vrijgezet voor de keeper. Beheerst benutte hij deze kans. Niet veel later was hij de hele verdediging te snel af en wist de 5-2 binnen te schieten. Ook ‘nieuweling’ Stef Nijland kwam nog in het veld en liet zich gelijk gelden. Zwervend over het veld legde hij met enige regelmaat de ballen prachtig neer bij medespelers. Vlak voor het einde had hij zelf moeten scoren. Snoeihard knalde hij de bal tegen de lat. Daarmee was het spel gespeeld.

Aanstaande zaterdag wacht DVS’33 Ermelo opnieuw een thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Vanwege de tropische temperaturen wordt de wedstrijd vervroegd naar 11.00 uur.