Parachutisten op de hei verstoren concentratie

ERMELO – Van 17 tot en met 20 september wordt op de KNHS het NK dressuur gehouden. Het deelnemers veld was groter dan ooit. Het liep vandaag niet geheel vlekkeloos. 

Er was enorm veel animo voor deelname aan het NK wat de organisatie hoofdbrekens kostte om het programma op het laatste moment aan te passen zodat iedereen alsnog deel kon nemen. Waar geen rekening werd gehouden was dat de Koninklijke Luchtmacht, tijdens Airborne Ede 2020 operatie Market Garden herdacht en daarbij parachutisten liet landen op het Houtdorperveld, de hei vlak bij de KNHS. Para-amazone Yvette Overgoor liet zich echter niet afleiden en bracht de proef met haar paard Ace tot een goed einde.

Overleden

Tijdens de voorbereiding van de proef in de para-dressuur overleed de imposante, gitzwarte Friese hengst Karsten van de Oostval. Het, overigens gezonde paard, viel tijdens het verkennen van de baan en kwam niet meer overeind. De aanwezige dierenarts constateerde dat het paard was overleden. Hoogstwaarschijnlijk is het dier een natuurlijke dood gestorven. De door Meinema zelf gefokte en opgeleide negenjarige Friese hengst nam donderdag met amazone Saskia Louise Meinema nog deel aan het eerste onderdeel. Meinema startte deze week voor het eerst op het NK Para-dressuur. Het dier is voor verder onderzoek overgebracht naar de Gezondheidsdienst voor Dieren.