'Wie weet kunnen we meedoen met de G-competitie'

ERMELO - Vier ruiters van Stal Ermelo (Stichting Paardrijden Gehandicapten Ermelo) mochten zaterdag een demonstratie geven tijdens de Nationale Kampioenschappen bij de KNHS in Ermelo. ,,We waren er op uitnodiging van de organisatie,” vertelt Sjerstin de Vries, eigenaar van Stal Ermelo. De ruiters mochten op deze zonovergoten dag een proefje rijden en oogstten veel respect van het publiek.

Afgelopen weekend was het terrein van het Nationaal Hippisch Centrum het decor van het NK Dressuur 2020. Met een record aantal deelnemers in de Grand Prix Special was dit kampioenschap een mooie opmaat naar de Olympische Spelen van Tokio 2021. Veel publiek dus, ook voor de Ermelose ruiters. ,,Het zijn natuurlijk geen wedstrijdruiters,” legt De Vries uit. ,,Maar wie weet kunnen we nou wel mee gaan doen met de G-competitie,” zegt ze trots. Zelf mocht ze drie maal meedoen aan de paralympische spelen waar ze brons en zilver won.

Kampioenschappen

Tijdens het Nationale Kampioenschap Dressuur werden maar liefst zes NK’s en twee KNHS kampioenschappen verreden. De Nederlandse titels werden verdeeld in de Paradressuur, Children, Junioren, Young Riders, U25 en uiteraard de koningsklasse, de Zware tour. Dressuurruiter Edward Gal wist op de slotdag voor de elfde keer de nationale dressuurtitel te veroveren.