Ijsclub heeft de baan geopend

ERMELO - Wat hadden ze er lang op gewacht! De vrijwilligers van IJsclub De Kanovijver wilden heel graag iedereen welkom heten op de ijsbaan. En vanavond om klokslag 18.00 uur opende voorzitter Ron Ijdo het hek. De eerste enthousiastelingen stonden al te wachten. ,,Het is een prachtige avond," zei IJdo terwijl hij de mensen welkom heette.

Danique en Duncan van Dam bonden snel de schaatsen onder. Ietwat onwennig gingen ze het ijs op. ,,Even oefenen voor morgen," zei Danique. ,,Dan ga ik in Nulde schaatsen."  Sommige kinderen maakten voor het eerst kennis met het ijs. En de schaatstijd is beperkt. Veel ouders hebben dan ook iedere dag een blok gereserveerd. De verwachting is dat het na maandag is afgelopen. ,,We moeten er nu even van genieten," stelde Ijdo. Ook ouders waren blij dat er voor de kinderen even een verzetje was. ,,Even iets anders, iets leuks!" zei een moeder terwijl ze foto's maakte van de schaatsende kinderen.

Lidmaatschap  

Vanavond hadden zo'n vijftig mensen een plek gereserveerd op het ijs. De vereniging mag maximaal 75 mensen toelaten in verband met de coronamaatregelen. Men moet dan ook van tevoren reserveren. ,,Vanwege de beperkte ruimte hebben we ervoor gekozen alleen mensen toe te laten die lid zijn van de vereniging," zo laat het bestuur weten. Per direct lid worden behoort wel tot de mogelijkheden. Lid worden en reserveren kan via de website. Natuurlijk hoopt men zo ook weer nieuwe leden aan de vereniging te kunnen toevoegen. Dat is belangrijk voor het voortbestaan van IJsclub de Kanovijver. www.dekanovijver.eu