Flinke nachtvorst is nodig voor de ijsbaan

ERMELO - Voor ijsclub De Kanovijver is het momenteel ‘alle hens aan dek’. Vanmiddag is er met man en macht geprobeerd het ijs sneeuwvrij te maken. Al dagen wordt de ijsdikte in de gaten gehouden. En zoals het er nu naar uitziet gaat morgen, nadat de zon van het ijs is, de baan open. ,,Er ligt nu zes centimeter ijs, dat moeten er acht worden," zegt Rowan van de Pol enthousiast. Hiervoor is een nachtvorst van -10 nodig.

Er werd al heel lang naar uitgekeken, ijs op de Kanovijver. ,,Ik denk dat het twee jaar geleden was, dat er even geschaatst kon worden." Van de Pol duikt in zijn geheugen. ,,In 2013 was het een langere periode." Ook dit seizoen zal het waarschijnlijk beperkt blijven tot enkele dagen. ,,Met een beetje geluk kan het maandag nog, maar daarna is het echt afgelopen." Van de Pol voelt de stuivende sneeuw als de ijsveger langs komt. Maar de kou deert hem niet. Hij geniet ervan. Toch is het dit jaar, vanwege alle coronamaatregelen extra lastig om het georganiseerd te krijgen. Zo moest de vereniging eerst een plan opstellen en dat voorleggen aan de gemeente. ,,Maar van die kant is er ook alle medewerking," vertelt de vrijwilliger van de Ijsclub. ,,Het enige is dat er maximaal 75 mensen op het ijs mogen en dat men van tevoren moet reserveren via de website."

Lidmaatschap

Omdat er slechts een beperkte groep op de ijsbaan mag, heeft de vereniging besloten het te beperken tot de leden van de club. ,,Maar iedereen kan lid worden," vult Van de Pol aan. Reserveren kan dan via de website. Natuurlijk hoopt men zo ook weer nieuwe leden aan de vereniging te kunnen toevoegen. Dat is belangrijk voor het voortbestaan van IJsclub de Kanovijver. www.dekanovijver.eu