Stemmen op Snaterse voor publieksprijs

ERMELO - De Ermelose pianist Daniël Snaterse is genomineerd voor het Prinses Christina Concours. Voor dit concours heeft hij gekozen om het stuk Nocturne opus 27 nr. 2 in Des van Chopin te spelen. Vanaf 15 maart kan men op hem stemmen voor de publieksprijs.

Chopin in de lievelingscomponist van Snaterse (16), vooral vanwege de afwisseling in zijn muziek. Overigens speelt Snaterse graag afwisselende stukken. Daar kan hij ook goed naar luisteren zonder dat dit hem gaat vervelen. Voor de inzending van het Concours speelde Snaterse in het oude kerkje in Den Hoorn op Texel. ,,Ik vond het heel bijzonder om deze Nocturne's avonds te spelen in het prachtige oude kerkje uit 1425 in Den Hoorn op Texel. Ik kon mij hierdoor helemaal inleven in de Nocturne wat de sfeer van de nacht laat horen.’’ In november 2017 won de jonge Ermeloër het Telemannconcours en in 2018 werd Snaterse tweede tijdens het Mozartconcours te Lelystad, Daaar won deze jonge musicus tevens de publieksprijs. De finale van het Prinses Christina Concours wordt gehouden op zaterdag 10 april.
Om Daniël Snaterse aan de publieksprijs te helpen, kan er tot vrijdag 19 maart, tot 18.00 uur worden gestemd. Stemmen kan hier.