Een feestelijk tintje met opsteker voor de horeca

ERMELO – Geen Koningsnachtfeest en geen kleedjesmarkt dit jaar op 27 april. Maar wat kan er wel? Ga Koninklijk on Tour! Na twee snel volgeboekte Tours door het Ermelose buitengebied en langs verschillende horecagelegenheden, besloten de organisatoren om twee nieuwe tours te maken. De eerste is op Koningsdag en de tweede op Moederdag.

Het begon als ludiek plannetje, uit een soort behoefte om iets leuks te doen en om de lokale horeca een hart onder de riem te steken. Na een ValentijnTour en de WashetmaarweerVoorjaarsTour, was het plan te stoppen. ,,Maar het was zo leuk, het werden middagen met allemaal blije gezichten,” vertelt mede-organisator Lavinia Onderweegs. Daarnaast kon iedereen zo een steentje bijdragen aan de deelnemende horeca. ,,Tijdens zo’n tour kwamen er toch 130 gasten langs. Dat is toch mooi meegenomen,’’ vult Bert Onderweegs aan.

Beleving

Nu blijkt dat de terrassen nog niet open gaan en de horeca voorlopig ook geen klanten mag ontvangen, besloot het organisatieteam om dan toch nog maar even door te gaan met het organiseren van Tours. Mede-organisator Gert Hofsink: ,,De eerstvolgende is ‘Koninklijk on Tour’ op dinsdag 27 april. Op Koningsdag is er helaas dit jaar opnieuw niet zoveel te beleven, dus kunnen er tweehonderd deelnemers weer een leuke tour maken door en rondom Ermelo. Bedacht met een knipoog naar de Oranjesterritten uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Er worden ditmaal acht locaties aangedaan waar de deelnemers wat wordt aangeboden.’’ Vervolgens komt de organisatie ook nog met de ‘Met je Moer on Tour’ op Moederdag, zondag 9 mei. Iedere route is anders, qua deelnemende horeca en qua route. ,,We merken dat iedereen er naar smacht om erop uit te gaan, om wat leuks te kunnen doen,” vertelt Natalie Overkamp. ,,‘Koninklijk on Tour’ gaat natuurlijk langs koninklijke plekjes waarbij de kleuren rood-wit-blauw en oranje niet vergeten worden.’’

Bizar

De kaartverkoop ging de vorige twee tours bizar snel. Dat kunnen de organisatoren wel verklaren. Onderweegs: ,,Lekker er even uit, een verrassende, ontspannen route, niet weten wat je tegenkomt en wat en waar je gaat eten.’’ Mensen moeten er nu dan ook weer snel bij zijn. De eerste tour was in twee dagen al uitverkocht, de tweede tour in vier dagen. ,,We zetten deze twee Tours nu tegelijkertijd op facebook, zodat mensen, als ze echt enthousiast zijn, direct ook de volgende kunnen boeken,’’ aldus Overkamp. ,,Hoe leuk is het om er even lekker een middagje tussenuit te zijn?’’ Onderweg komen de deelnemers langs verschillende restaurants waar men een gerechtje krijgt aangereikt door het open autoraam. Want, het moet natuurlijk nog wel coronaproof zijn. Onderweegs: ,,In totaal zullen de deelnemers op acht locaties iets te eten of te drinken krijgen. En dat voor een bedrag van € 46,50. Je vraagt je af hoe dat kan.’’

Kaarten

De 'Koninklijk on Tour' vindt plaats op dinsdagmiddag 27 april en de ‘Met je Moer on Tour’ vindt plaats op zondagmiddag 9 mei, Moederdag. Deelnemers kunnen, als ze snel zijn met reserveren, kiezen uit verschillende starttijdsblokken. Deelname aan deze tours kost € 46,50 per persoon. Kaarten voor de ‘Koninklijk on Tour’ zijn hier te bestellen en voor de ‘Met je Moer on Tour’ klik je hier.