Nieuw initiatief Stichting Schapedrift

ERMELO - Vrijdagavond 16 april ontving oud-coördinator Geesje Eleveld het Gouden Schaap én een oorkonde. Het Gouden Schaap werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt aan Eleveld, die eind februari met pensioen ging. Tijdens een bescheiden afscheidsbijeenkomst, werd Eleveld in het zonnetje gezet en kreeg ze het in brons gegoten beeldje overhandigd door voorzitter Hugo Koole.

Het bestuur van Stichting Schapedrift is van mening dat Eleveld deze erkenning heeft verdiend vanwege haar positieve inzet en bijdrage, waardoor de schaapskooi en bezoekerscentrum zijn uitgegroeid tot een plek op de Ermelosche Heide met een cultuur-historische uitstraling. Eleveld was blij verrast met de toekenning en beschouwt het als een grote eer. In haar afscheidswoord gaf ze aan dat ze het coördinatorschap vanaf 2012 met veel plezier gedaan te hebben. De unieke locatie op de Ermelosche Heide en de combinatie van een authentieke schaapskooi en kudde Veluwse heideschapen met een bezoekerscentrum en vele activiteiten, speelden een belangrijke rol in het succes. ,,Maar’’, gaf Eleveld aan, ,,bovenal is het succes te danken aan de grote inzet van ruim honderd vrijwilligers die zorgen voor het onderhoud, openstelling en activiteiten.’’

Nieuw initiatief

De jaarlijkse uitreiking van Het Gouden Schaap, een oorkonde en een bronzen beeldje, is een nieuw initiatief van de Stichting Schapedrift. Hiermee wil de stichting, die de schaapskooi en -kudde van Ermelo onderhoudt, een relatie, (vrijwillige) medewerker of vriend eren vanwege de bijzondere inzet of verdienste. De Stichting is voornemens om het Gouden Schaap elk jaar op een relatiedag voor vrijwilligers en sponsoren uit te reiken.