‘Ik hoop op verbinding in Ermelo’

ERMELO - Tweeduizendtwintig was het jaar van de Berenjacht en de Pietenjacht. In 2021 kwam daar de Hartjesjacht bij. En nu, aan de vooravond van de Sinterklaasintocht wordt er weer een Pietenjacht 2021 georganiseerd. De Ermelose Nicole Geerts-Wagenmakers is al weer met de organisatie bezig.

,,Na een gekke coronatijd, de afgelopen anderhalf jaar, is het tijd om weer de verbinding met elkaar op te zoeken,’’ vertelt Nicole Geerts. ,,Gezamenlijk één doel hebben om alle Pieten te vinden. Kinderen zijn gek op speurtochten. Lekker bewegen in de buitenlucht, zoek elkaar op, met papa, mama of vriendjes.’’ Het leuke aan de Pietenjacht is, volgens de enthousiaste moeder van twee zonen, dat geen coronamaatregel de jacht kan tegenhouden. ,,De Pietenjacht kan doorgaan, zelfstandig of in groepjes. De jacht is niet gebonden aan een bepaalde tijd of dag. Iedereen kan zelf bepalen wanneer hij of zij de jacht start. Een grote jacht of kleine jachtjes, wat het beste uitkomt.’’ Geerts is ook beheerder van de facebookgroep ‘Pietenjacht Ermelo 2021’. Op deze site zijn allerlei leuke zaken te vinden die kunnen worden uitgeprint, zoals een Pietendiploma, een afstreepkaart of raamsticker en Pietentekeningen om te kleuren en op het raam te plakken. Daarnaast kan iedereen leuke foto’s uploaden om te delen.

Plezier

Geerts hoopt dat ze heel veel kinderen buiten ziet lopen die op zoek zijn naar Pieten. ,,Maar ik hoop ook op foto's van Pieten of Sinterklaas op ramen, op de facebookgroep. Het allerleukst zal zijn als er ook allemaal verschillende versierde Pietendiploma’s gedeeld gaan worden zodat ouders dit tegenkomen en kinderen motiveren op jacht te gaan. De kinderen moeten worden meegenomen in de jacht, weten niet uit zichzelf dat het er is. Ik hoop dat het gaat leven bij ouders en dus ook bij de kinderen.’’ Succes zit hem niet in de Pieten op ramen, vindt de initiatiefnemer, ,,maar in de verbinding in Ermelo. Het plezier dat kinderen hebben van een thema speurtocht, de blijdschap zien bij het vinden van een Piet op een raam, dat maakt het tot succes.’’ Vorig jaar waren er zo’n honderd leden van de facebookgroep. Met de hartjesjacht werden dat er honderdvijftig en na de vooraankondiging op facebook zijn er nu al 168 leden. Geerts: ,,Dus, laat de jacht beginnen!’’