Wandelaars uit heel Nederland melden zich

ERMELO - Afgelopen dagen werden er voor de eerste keer de Veluwse Wandeldagen georganiseerd. Van heinde en verre wisten wandelaars de Noord-Veluwe te vinden om mee te doen aan dit wandelevenement.

Ruim 500 deelnemers genoten van de prachtige Veluwse natuur en van lokale horeca. Met de voorjaarszon erbij waren de dagen helemaal compleet. Hanneke Bakker van VVV Elburg vertelt: ,,Deelnemers komen overal vandaan. Uit de directe omgeving, maar ook veel vanuit andere plaatsen zoals Katwijk, Leiden en zelfs vanaf Vlieland.” Door de wandeldagen op drie dagen te organiseren konden wandelaars ervoor kiezen om in drie verschillende plaatsen deel te nemen en zo nog meer van het gebied te ontdekken. Voor bezoekers die zelf niet uit de regio kwamen, was het goede motivatie om er één of meerdere overnachtingen bij te boeken.

Vervolg

Omdat de organisatie veel enthousiaste reacties heeft ontvangen, heeft men nu al besloten dat er volgend jaar zeker een tweede editie zal volgen. De VVV’s in de gemeentes Elburg, Ermelo, Nunspeet en Putten zijn in de zomer van 2021 een samenwerking aangegaan onder de naam VVV Randmeren Veluwe. Gezamenlijk hebben zij als doel de regio op de kaart te zetten en nieuwe producten en arrangementen te ontwikkelen.