Dementie Vriendelijke samenleving, wat kunnen wij doen?

ERMELO – Op donderdag 7 april is er weer een avond van het Alzheimer Café in De Baanveger. Het thema van deze avond gaat over een dementievriendelijke samenleving. Jos van der Deure, trainer/voorlichter bij Alzheimer Nederland komt daarover vertellen.

Jos van der Deure van Alzheimer Nederland vertelt wat een dementievriendelijke samenleving is en hoe een training ‘omgaan met dementie’ gaat. In Ermelo wonen ongeveer 600 mensen met dementie en dat worden er steeds meer. Wat kan men doen zodat zij de deur uit durven en kunnen blijven winkelen, uitgaan en sporten? En dat men daarmee ook hun mantelzorgers helpt? In een dementievriendelijk Ermelo doen mensen met dementie zo lang mogelijk mee, krijgen mensen met dementie en hun mantelzorgers begeleiding op maat, veel mensen weten steeds meer over dementie en kan iedereen er steeds beter mee om gaan.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Informatie kunt u krijgen via 0341-567000 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De toegang is gratis, evenals koffie/thee en een hapje en frisdrank na afloop.