Veluwse route op de motor

ERMELO/ REGIO - Op zaterdag 11 juni start, twee jaar later dan gepland, de 29e Motary! De Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotary Club Ermelo-Putten organiseren deze namens de Stichting VMTC-Rotary.

De Motary start vanaf de parkeerplaats aan de Brinkstraat in Putten en eindigt bij de Gemeentewerf/ Arjan Brouwer Motor Trading in Putten. Er is een route uitgezet van 450 kilometer naar het noordoosten. Met de inzet van 100 enthousiaste vrijwilligers, een uitstekende catering en bijzonder mooie route wordt het weer een prachtige rit! Deelnemers worden volgens traditie van de start tot en met de finish goed verzorgd qua catering, hetgeen in het inschrijfgeld is inbegrepen. Het enige waarvoor de deelnemers nog moet zorgen is benzine en een goed humeur. 

Goede doelen

Omdat er dit jaar meerdere kleinere projectvoorstellen zijn ingediend, heeft het bestuur van de Stichting VMTC-Rotary besloten de opbrengst van de 29e Motary te doneren aan de volgende vier projecten:
- Kinderhospice Binnenveld in Barneveld : kindveilig bed voor ernstig zieke kinderen in de dagopvang
- Een vijftal kanjerkettingen voor kinderen met kanker op voordracht van Vereniging voor kinderkanker
Nederland
- Lwengo Kids Foundation in Uganda, Afrika voor vervolgonderwijs voor gehandicapte tieners en
- Dito Foundation Scholarship & Women empowerment program voor Indiase vrouwelijke studenten.
Voor meer informatie zie www.motary.nl/informatie/goede-doel/


In 2019 werd er voor het BIO Vakantieoord € 15.000,00 bijeen gereden. Na een verhoging door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind werd er uiteindelijk € 22.500,00 geschonken. De voorinschrijving sluit op 6 juni. Voorinschrijven is goedkoper dan inschrijving bij de start en biedt een aantal voordelen: je ontvangt de route enige dagen van te voren, kunt op de dag zelf vanaf 8.00 uur de nodige papieren afhalen bij de startlocatie en om 8.30 uur gaan rijden. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de site van www.motary.nl . De route is naast het papieren roadbook ook beschikbaar op GPS.