Mooi weer, veel publiek, geweldige muziek, volle terrassen

ERMELO – Eindelijk… na twee jaar afwezigheid mocht het weer. Het dertiende Fête de la Musique kon zaterdag 18 juni toch worden gehouden. En daar waren niet alleen de bezoekers aan toe, maar ook de muzikanten, horeca en de organisatie. En ondanks dat het wel heel erg warm was, kwamen er, volgens de organisatie, toch zo’n vijfduizend bezoekers op het evenement af.

Het evenement begon dit jaar op vrijdagavond. In De Dialoog werd een relatieconcert gehouden van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers welke in het teken stond van 50 jaar Ermelo Onafhankelijk. De goed gevulde theaterzaal liet zien dat veel mensen weer zin hadden in een concert. En ze kwamen niet voor niets. Onder leiding van dirigent Lute Hoekstra en met zangeres Julia Schutten zag en beleefde het publiek dan ook een fantastisch optreden. En voor wie het vrijdagavond niet lukte om hierbij aanwezig te zijn, kon zaterdag om 16.00 uur alsnog van dit optreden genieten.

Opening

Wethouder Hugo Weidema opende zaterdag om 11.00 uur dit feestelijk muziekevenement. Een bijzonder moment voor deze nieuwe wethouder want het was zijn eerste publieke opening in zijn nieuwe functie. Aan gemengd koor Ermelodie de eer om het eerste muzikaal optreden op deze dag te verzorgen. En laat dat maar aan deze zangers en zangeressen over! Vervolgens verzorgden verschillende koren, bands en solo-artiesten achtentachtig optredens op verschillende locaties. Van kerken tot pleinen, van theater tot winkels, overal klonk muziek in allerlei stijlen. Op het Pauwenplein werd de muziekinstallatie van de band The Invaders om 21.00 uur uitgezet, maar toen ging het in de Immanuëlkerk nog even door. Daar werd de dertiende Fête de la Musique afgesloten met een uitvoering van de Orkesten Noord West Veluwe onder leiding van Roelof Klaassen. En om 22.30 uur was het dan ook echt afgelopen. De organisatie kan met trots terugkijken op een prachtig evenement.