ColdCase#22, het scenario in de Kerstvakantie 

ERMELO – In de Ermelose geschiedenis zijn een aantal onopgeloste moordzaken. Eén van die ‘cold cases’ wordt opgelost tijdens de nieuwe theaterwandeling in de Kerstvakantie. Duik in de geschiedenis, ontdek eeuwenoude sporen en beleef een zeshonderd jaar oud mysterie.

Wie heeft de Schout vermoord? Dat is de vraag waarmee deelnemers op 28/29 december en 4/5 januari geconfronteerd worden. Deze belangrijk personage stierf in duistere omstandigheden. Met deze details ging scriptschrijver Sape Westra aan de slag. Hij schreef het ColdCase scenario.
Het is een wandeling door Ermelo, geschikt voor jong en oud. ,,En onderweg gebeurt er van alles,” vertelt Westra. Natuurlijk komt iedereen langs de plaats delict. Verder wil de scriptschrijver er weinig over kwijt. De professionele experience is tot stand gekomen door een bijzonder samenwerkingsverband met partners als HD-Rent (licht en geluid) en Reclame&Signcenter Calumma (promotie). ,,Het wordt echt heel gaaf!" vertellen de hoofdrolspelers die nog even incognito blijven. Er wordt momenteel druk gerepeteerd.

Kaarten

Museum Het Pakhuis heeft het verhaal verder uitgewerkt, voorzien van authentieke voorwerpen, en er een familieactiviteit van gemaakt. ,,Het is natuurlijk niet leuk om alles te verklappen, maar tijdens deze theaterwandeling is niets onmogelijk,” vertellen de organisatoren. ,,Acteurs nemen je mee, terug in de tijd.” De acteurs helpen de deelnemers om het mysterie te ontrafelen. Doe mee met ColdCase#22, bestel hier kaarten!