De muziek staat centraal

ERMELO - Op zaterdag 4 februari geeft de folkband Scrum een theaterconcert in theater De Dialoog in Ermelo. Voor hun nieuwe show 'Back to Basic' grijpen de zes muzikanten terug op hun akoestische instrumenten om hun voorliefde voor eerlijke folksongs te tonen, muziek die in Ierland en Schotland tot in de nauwste bloedvaten zit en waarmee het dagelijks leven doordrenkt is.

,,Pas in een periode waarin alles anders is, besef je wat er echt belangrijk is.’’ Voor de mannen van Scrum is dat folkmuziek in al zijn puurheid. Die muziek vertelt de verhalen: over historische gebeurtenissen, verre plaatsen en bijzondere mensen. Maar soms ook gewoon over drank. Van tijdloze klassiekers tot gloednieuw eigen werk van de band en van klein en breekbaar tot groots en meeslepend. Op veler verzoek voegt zangeres Miriam Meijer zich voor deze show wederom bij Scrum, zoals dat ook bij de voorgaande theatershows het geval was.

Basis

Voor de nieuwe theatershow Back to Basic gaat Scrum terug naar de basis van zijn bestaan: de muziek staat centraal. Zes muzikanten met hun akoestische instrumenten, met een voorliefde voor de pure en eerlijke folkmuziek, die in Ierland en Schotland in ieders bloed zit en waarmee het dagelijks leven doordrenkt is. Die muziek vertelt de verhalen. Over historische gebeurtenissen, verre plaatsen en bijzondere mensen. Maar soms ook gewoon over drank! Scrum bestaat uit: Skottie (zang, banjo, gitaar, mandoline), Rens (bas, zang), Robin (gitaar, mandoline, zang), Oscar (drums, bodhràn, zang), Denny (bagpipes, tin whistle) en Corné (viool, bodhràn, mandoline, zang). www.scrummusic.nl.  Aanvang concert: 20.15 uur, kaarten kosten € 22,50