Oude ambachten en knutselen

ERMELO - Zaterdag 3 juni van 10:30 tot 16:00 uur worden de schapen bij de schaapskooi van Ermelo weer geschoren of geknipt en het publiek kan dit van dichtbij bekijken. Er is van alles te zien en te doen bij de schaapskooi.

Kinderen kunnen herdersstokken versieren, schaapjes knutselen en zich laten schminken. Er zijn kramen met wol- hobby- en schapenproducten en de technieken van het wol spinnen, kaarden, vilten en weven worden getoond. Ook zijn er oude ambachten te zien zoals manden vlechten. Het ensemble Vocal Miles brengt sfeer op het terrein met hun livemuziek en er zijn allerlei lekkernijen te eten en te drinken, waaronder pannenkoeken van Molen de Koe en broodjes vers gerookte zalm en paling van Gebr. Elzinga.

Scheren

Dit jaar moeten er ongeveer 240 schapen geschoren worden bij de kudde van Ermelo. Dat lukt natuurlijk niet op één dag. Daarom wordt er vanaf 14 mei al begonnen met scheren. Zes weken lang kunnen bezoekers iedere zondag kijken hoe de schapen één voor één worden neergelegd en ontdaan van hun vacht. De wol is te koop in het bezoekerscentrum. Het scheren is een zware klus voor de scheerders. Sommigen hanteren de tondeuse, anderen zweren bij de ouderwetse knipschaar. Bezoekers zijn 3 juni welkom van 10.30-16.00 uur. De entree bedraagt € 2,00; vrienden van Stichting Schapedrift en kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Let op: voor een aantal kinderactiviteiten zoals schminken en knutselen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Pinnen is ook mogelijk op het terrein. Schaapskooi Ermelo is te vinden aan de Postweg 50. www.schapedrift.nl