Succesvol concept met 79 optredens

ERMELO – Aan een succesvol concept moet je niet veel veranderen. Om die reden zal Fête de la Musique dit jaar in grote lijnen hetzelfde zijn dan voorheen. Het muzikale feest begint op vrijdagavond 16 juni met een optreden van de Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' (RFGGJ), een groot koperensemble met slagwerk. Hierbij krijgt met vocale ondersteuning van zangeres Julia Schutten. Dit concert op het Raadhuisplein begint om 20.00 uur en is net als alle andere optredens gratis te zien en te beluisteren. Wel tipt de organisatie mensen om een stoel mee te brengen.

Voorzitter Dick van Leeuwen: ,, Het is in samenwerking met de gemeente Ermelo en defensie gelukt om deze professionele muzikanten hier naar toe te halen en daar zijn wij enorm trots op!” Dit concert wordt overigens mede mogelijk gemaakt door Van Buuren Opleidingen en Sight Landscaping, beiden uit Ermelo.

18 podia

Zaterdag 17 juni is er op 18 podia in en om het centrum een diversiteit van optredens. Zo heeft de organisatie een programma gemaakt met koren, bandjes, harpenisten, orkesten, dansscholen, pianisten en organisten. De dag wordt gestart op het Pauwenplein om 10.45 uur. Het Ermelose koor Ermelodie heeft de eer om de opening te verzorgen. Van Leeuwen: ,,Er zijn in totaal 79 optredens ingepland. In vijf kerken komen koren, op drie podia ( Bruijn Café/ De Kroeg Oma’s, Stationsplein en Pauwenplein) spelen bandjes, zangers en zangeressen. In twee winkels zijn pianisten en muzikanten te horen, in de Ontmoeting en de Dorpskamer hebben we muziek.”

Koren

Ook op het Molenaarsplein zijn optredens van koren en de Ermelose doedelzakspeler Jaco Koster. In De Dialoog is een programma met twee koren, gevolgd door de dansschool van Natalia Rojkova met een nieuwe show van 1,5 uur. Van Leeuwen: ,,En als klap op de vuurpijl een spetterend optreden van de Old Times Bigband!” Het complete programma is gratis af te halen bij VVV Ermelo. De meeste optredens eindigen om 18.00 uur, behalve op het Pauwenplein. Daar gaat de muziek door tot 21.00 uur. En het slotakkoord is zoals altijd in de Immanuelkerk met een André Rieu-achtig optreden van het Strijk – en Symfonieorkest Noord West Veluwe. www.fetedelamusique-ermelo.nl