‘De lat ligt hoog’

ERMELO – Na de succesvolle eerste editie van de Ermelose dorpsquiz op 24 maart 2023 ging de organisatie van De Kwist Ermelo al weer snel aan de gang om zich voor te bereiden op de editie 2024. Na de zomerperiode werden de eerste bijeenkomsten alweer belegd en werden vragen en opdrachten verzameld.

Het jaar 2020 zou de boeken in gaan als het jaar van de Olympische Spelen in Tokyo, het Europees kampioenschap voetbal, maar ook de terugkeer van de Dutch Grand Prix in Zandvoort. En, als corona niet zo'n beetje het openbare leven had stilgelegd, ook het jaar van De Kwist Ermelo. De eerste in de lokale geschiedenis. Het duurde echter even voor de seinen weer op veilig stonden én de organisatie zich weer had herpakt, maar op vrijdag 24 maart deden bijna zevenhonderdvijftig enthousiastelingen mee aan de eerste editie van de dorpsquiz in Ermelo. Uiteindelijk werd het team ‘De Ark van Stekeltje’ onder aanvoering van teamcaptain Marco van Dijk de eerste winnaar van de Ermelose dorpsquiz. Met een grote wisselbeker, een envelop met 500 euro - gesponsord door Douchezaak - en een kleurrijke bos bloemen stond het team na de prijsuitreiking volop in de spotlights.

Diverse krachten

Uiteraard hebben we Marco van Dijk gevraagd naar hun voorbereidingen, al was het maar om andere teams een steuntje in de rug te geven. Maar, Van Dijk is niet van plan om veel los te laten. ,,Als eerste wil ik zeggen dat je vooral plezier moet maken. Want dat hebben we, naast dat onze teamleden heel fanatiek en competitief zijn, ook wel veel gehad. Voor de nieuwe teams kan ik wel zeggen dat ze diverse krachten in je team moeten hebben met wisselende kennis en interesses. Zoek ook naar mensen die kunnen ‘omdenken’. En, soms helpen hulplijnen je echt verder.,, Na deze sportieve geste van de winnaar van vorig jaar wil hij nog wel even kwijt dat ze toch wel het meeste plezier hebben beleefd aan de gezamenlijke opdrachten, zoals bijvoorbeeld het namaken van de clip Mama Mia. Of er nog veranderingen komen in de samenstelling van hun team antwoord Van Dijk resoluut: ,,Nee, iedereen had direct weer de Kwist 2024 boven in hun agenda gezet, ze doen dus weer allemaal mee en gaan ons nog beter tot de tanden wapenen.’’ ,,En,’’ lacht hij, ,,daarom gaan wij natuurlijk wéér winnen!’’

Inschrijven

De inschrijving voor De Kwist 2024, die op 22 maart gaat plaatsvinden, ging eind september van start en ondertussen kan worden gemeld dat er zich al 35 teams hebben ingeschreven met illustere namen als De wijzen uit het westen, team Revanche, Grooveybekers, de Kroegoma's en nog veel meer. Via de website dekwistermelo.nl kan men zich inschrijven, en hier kun ook zien welke teams zich al hebben ingeschreven. Ook staat het Kwistboek van 2023 met de opdrachten én de antwoorden op deze website.