Wekelijks moment van bezinning en gebed

ERMELO - Vrijdag 1 maart a.s. om 12.00 uur wordt in de Zendingskerk een eerste Coventry-gebed gehouden. Voorafgaand daaraan is er om 11.30 uur een korte inleiding over de achtergrond en de betekenis van het Coventry-gebed.

Misschien heeft u weleens gehoord van het Coventry-gebed: elke vrijdag om 12.00 uur wordt op verschillende plekken in de wereld met elkaar gebeden om vrede. Deze traditie is ontstaan na de 2e Wereldoorlog in de Engelse stad Coventry, waar in november 1940 tijdens het bombardement op de stad ook de St. Michael-kathedraal verwoest werd. Toen de resten waren afgekoeld en de kerk weer kon worden betreden, vond provoost Howard balken die in de vorm van een kruis lagen. Daarin werd een appèl voor vrede gezien dat navolging moest krijgen. Dit leidde tot het initiatief van een wekelijks moment van bezinning en gebed om vrede vanuit de overtuiging dat oorlog nooit vanzelfsprekend mag zijn. In de loop der jaren sloten kerken en geloofsgemeenschappen overal ter wereld zich bij dit initiatief aan door op hetzelfde tijdstip een gelijksoortig gebedsmoment te organiseren.

Zendingskerk gastgever

De Zendingskerk voegt zich bij deze kerken en geloofsgemeenschappen. Vanaf 1 maart a.s. is er iedere eerste vrijdag van de maand een kort liturgisch moment in de traditie van Coventry. Het liefst met meerdere mensen, niet alleen uit de eigen kerk, maar overal vandaan. Aan u de uitnodiging om mee te doen. De Zendingskerk is gastgever; wat het dragen van het gebedsmoment betreft, zijn ook anderen van harte welkom om aan te sluiten.

Inleiding

Wellicht wilt u misschien eerst meer weten of zo'n gebed meemaken. Dat kan. Op vrijdag 1 maart organiseert de Zendingskerk om 11.30 uur een korte inleiding over de achtergrond en de betekenis van het Coventry-gebed. Aansluitend is er om 12.00 uur het eerste gebedsmoment. Eenieder is van harte welkom. Om mee te denken, mee te doen of gewoon mee te bidden. Voor wie nu al meer informatie wil: op coventryberaad.nl is van alles te vinden! Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.