Kinderen ontdekken verschillende vakgebieden

ERMELO - Ongeveer 200 leerlingen van de Klokbeker, Margrietschool, Bernardschool en de Goede Herderschool in Ermelo hebben meegedaan met een kennismakingsbezoek aan het theater in het Huis van Ermelo, georganiseerd door de Stichting Culturele Dialoog Ermelo. De les bestond uit uitleg en rondleiding bij de technische ruimte, de kleedkamer en de theaterzaal. Verschillende acteurs verleenden hun medewerking met een korte voorstelling, waarna de leerlingen vragen konden stellen.

In januari en februari 2024 kregen de groepen 7 en 8 een kijkje achter de schermen tijdens een tour in de Theaterzaal De Dialoog in het Huis van Ermelo. Daarmee hebben ze kennisgemaakt met de regels die gelden in een theater en de verschillende vakgebieden die betrokken zijn bij een voorstelling, zoals acteurs, techniek, catering en publiciteit. De school kon het bezoek voorbereiden met een lesbrief. Bijzonder om te ontdekken hoe je de toegangstickets scant, dat er een strijkplank in de kleedruimte staat en een speciale spiegel met rondom veel licht: handig bij het grimeren. Theatertechnicus Tommy van Interactie liet met succes de leerlingen zelf de knoppen bedienen van de volgspot op het toneel en het geluid flink hard zetten. De acteurs lieten zien hoe je met theatermake-up je kunt voorbereiden op een voorstelling en waar de zender zit zodat je op het toneel verstaanbaar bent.

Medewerking

Aan de voorstelling hebben meegewerkt: Edith Ipenburg met ‘Het verhaal van Miep’, Gerard Assen en Peter Obdeijn van toneelvereniging Spats Zeewolde met ‘Twee oude mannen’ en vanuit Theater Dialoog Ermelo Henny Foppen en Desirée Sloof met ‘Het 10 minuten gesprek’. Stichting Culturele Dialoog Ermelo kon het project uitvoeren dankzij een gift van Kintin, een kinderopvangorganisatie die vanwege een fusie een geld beschikbaar stelde voor een educatief project.