Belangstelling voor hardlopen is weer toegenomen

ERMELO - De halve marathon van Ermelo wierp vrijdagavond haar schaduw vooruit. Veel mensen wisten Intersport Ermelo te vinden. Daar waren de organisatoren van de halve marathon aanwezig om geïnteresseerden te ontvangen voor een gratis hardloopcursus.

Hoewel de animo voor hardlopen na de coronaperiode leek terug te lopen, is de kentering aanstaande. Althans, afgaande op de belangstelling van vrijdagavond. Nico van Leeuwen namens de HME: ,,Het was leuk om te zien dat er veel mensen kwamen die schoorvoetend de winkel inkwamen. Wat bleek, de drempel om je op te geven is hoog voor veel mensen. Daarom ook was het zo belangrijk om deze mensen te ontmoeten. Want wij konden hen uitleggen dat het trainen in een groep gebeurt maar dat het individu voorop staat.” Veel mensen waren juist daarin geïnteresseerd want het zelfvertrouwen in de eigen hardloopkunst bleek laag.

Loopgroep Visie

rainers Jim en Rob van Loopgroep Visie die de trainers zal leveren, wisten alle mensen over de streep te trekken om het te gaan proberen. Van Leeuwen: ,,Er waren mensen met diabetes, er waren mensen die nog nooit hadden hardgelopen of wel hadden hardgelopen maar na drie pogingen alleen, de schoenen al weer in de ring gooiden. En dat is nu zo mooi als je het onder begeleiding doet. Dat past echt iedereen en het gaat helemaal niet om welke tijd je dan op 1 juni gaat lopen.”

Start op 4 maart

De beginnerscursus start komende maandag, 4 maart. Op maandag- en donderdagavond kan er gelopen worden van 19.30 uur tot 20.30 uur en op zaterdagmorgen van 9.00- 10.00 uur. Loop je dan een uur hard? Zeker niet. Trainer Jim legde de aanwezigen uit dat je altijd begint met voorzichtig warmlopen gevolgd door dynamische en statische oefeningen. Vervolgens start de training die zeker de eerste 2 maanden zal bestaan uit korte stukjes wat hardlopen. Daarbij zal het tempo bij iedereen anders zijn.
In maart start de avondtraining voor sporthal Ten Duyn op het Veldwijkterrein, naast Beukenrode. Zaterdag start men op de parkeerplaats van Calluna.

Meedoen kan nog

Van Leeuwen benadrukt dat men zich nog kan aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dat je echt niet op maandag 4 maart hoeft te beginnen. Instromen op elk moment kan zeker de komende twee weken nog. De voorinschrijving van de halve marathon is vrijdag 1 maart ook gestart. De organisatie spreekt van een vliegende start. Nooit eerder schreven zoveel mensen zich al de eerste dag in. Ook dat is een teken dat hardlopen weer aantrekt. De organisatie kent een limiet aan het aantal deelnemers per afstand. De halve marathon van Harderwijk van komende zaterdag en die van Zwolle, waren binnen enkele weken uitverkocht dus ook hier geldt: wacht niet te lang. Ook omdat voorinschrijvers een gratis runningshirt ontvangen. www.halvemarathonermelo.nl