163 lammetjes bij Ermelose schaapskudde

ERMELO - Op 28 februari is het laatste lammetje van dit seizoen bij de Ermelose schaapskudde geboren. In totaal zijn er dit jaar 163 lammetjes geboren bij Stichting Schapedrift. Burgemeester Hans van Daalen en wethouder Ronald van Veen hebben de laatst geboren lammetjes geadopteerd om de schaapskooi te ondersteunen, het lammetjesadoptieplan te stimuleren en aandacht te vragen voor Lammetjesdag op zaterdag 16 maart van 10:30 tot 16:00 uur.

Beide heren vernoemden de lammetjes naar hun moeders, Joke en Alma. Van Veen: ,,De schaapskooi is een onmisbare beschermer van onze Ermelosche heide. Al sinds 2002 grazen hier de schapen, waardoor de heide niet wordt verstikt onder een deken van gras en ander gewas. Onze nieuwe langer termijn visie voor de heideterreinen benadrukt de cruciale rol die zij spelen in het behoud. Bovendien is de schaapskooi een onweerstaanbare trekpleister voor toeristen van heinde en verre. Ze vormt een essentieel onderdeel van de unieke charme van ons prachtige dorp.”

Aaien

Nog tot en met Lammetjesdag kunnen er lammetjes (symbolisch) geadopteerd worden, om zo de schaapskudde te ondersteunen, via www.schapedrift.nl of aan de balie van het bezoekerscentrum. Nu het laatste lammetje geboren is kijken we uit naar Lammetjesdag! Dit is de enige dag in het jaar waarop het publiek door de schaapskooi mag lopen. De moederschapen zijn samen met hun lammetjes te bewonderen en te aaien. Op het erf zijn diverse versnaperingen te verkrijgen en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Zo is er een poppentheater en kunnen ze knutselen, wolvilten en geschminkt worden. Het terrein is 16 maart geopend van 10:30 tot 16:00 uur en de toegang is gratis, voor de kinderactiviteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.