Theatergroep speelt stuk van Neil Simon

ERMELO - De Ermelose Theatergroep Spiegel komt op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart met de toneelvoorstelling Plaza Suite op de planken van Theater De Dialoog. Het is een stuk, bestaande uit drie eenakters, die zich alle drie afspelen in suite 719 in het Plaza Hotel te New York.

De eerste gasten zijn een stel dat in de suite verblijft omdat hun huis geschilderd wordt. Het blijkt dezelfde suite te zijn van hun huwelijksreis 23, of was het nou 24 jaar geleden. En hun huwelijksdag was gisteren, of was het vandaag? Een huwelijk aan flarden. Hierop volgt het verhaal van een producent uit Hollywood die na drie huwelijken op zoek is naar nieuwe kansen. Hij vraagt een oude jeugdliefde, die nu huisvrouw is, voor een beetje vermaak. Zij heeft hem al die jaren van een afstand aanbeden en wil hem met deze afspraak eindelijk veroveren. Het laatste stel zijn twee ouders. Hun dochter staat op het punt te trouwen, maar heeft zich opgesloten in de badkamer. Beneden in de balzaal wachten de gasten, evenals de aanstaande bruidegom. 'Ik wil dat je uit die badkamer komt en trouwt!' is de wanhopige oproep van de moeder.

Hilarisch portret

Auteur Neil Simon laat in deze ijzersterke komedie een hilarisch portret zien van drie stellen die op verschillende dagen en om uiteenlopende redenen in deze hotelsuite verblijven. Simon wordt wel ‘The King of Comedy’ genoemd en is volgens statistici de meest gespeelde toneelschrijver na Shakespeare. Zijn stukken zijn tophits op Broadway en ver daarbuiten. Het komt niet zo vaak voor dat van één en dezelfde schrijver vier stukken tegelijk op Broadway lopen, maar Neil Simon lukte dat maandenlang. Het geheim van zijn succes is zijn nauwgezette vakmanschap; hij weet precies hoe een komedie geschreven moet worden. Hij schrijft ze op maat, zowel voor spelers als publiek. De personages in zijn stukken zijn voor iedereen herkenbaar en de situaties lijken alledaags, zonder dat te zijn.

Spiegel

Theatergroep Spiegel is een jonge dynamische theatergroep uit Ermelo en al jaren een vast gezicht in het theater De Dialoog. De leden variëren sterk in leeftijd, beroep, opleiding en ervaring, maar hebben één ding gemeen, hun passie voor toneel. Aanvang van deze voorstelling is om 20.15 uur en de kaarten kosten € 12,00 per persoon incl. een pauzedrankje en zijn verkrijgbaar via www.theaterdialoogermelo.nl of aan de kassa.