Beats op 't Weitje tijdens Eat N Beat 

ERMELO - Was het vrijdagavond feest op landgoed Oud Groevenbeek met Groevenbeek Klassiek, zaterdag kwamen er duizenden mensen naar ’t Weitje voor het foodfestival Eat N Beat. ,,Een prachtig weekend en wat mooi dat dit allemaal in Ermelo kan,” zegt Nel Dijkema, moeder van medeorganisator Rick Dijkema. ,,De jongens hebben ook hard gewerkt om dit neer te zetten en dan is het geweldig als er zoveel belangstelling voor is.”

Het weer was perfect. Wel had de organisatie een speciale ‘ Smeerie’ -plek ingericht waar mensen zich in konden smeren met zonnebrand. Ook was er gezorgd voor extra schaduwplekken. Maar ook het verkoelende windje hielp mee dat er veel mensen kwamen en genoten van dit feest. ,,Het is drukker dan vorig jaar,” lacht initiatiefnemer Bert Onderweegs. ,,Superleuk, het is prachtig weer, dus wat wil je nog meer?”

Aankleding

Dijkema en Onderweegs hebben zichzelf als doel gesteld dit feest drie maal te organiseren. ,,We hebben heel veel geleerd van vorig jaar, dat was de eerste keer. Maar nu wisten we precies wat we moesten met de opbouw en waren dus om elf uur klaar.” Er was, ook voor de kinderen, veel te beleven en te genieten. Eten, drinken en ontmoeten stond centraal. Er was extra geïnvesteerd in de aankleding. ,,Er is gezorgd voor een mooie entree waardoor je echt het gevoel hebt een festivalterrein op te komen,” vertelt Onderweegs. Ook zijn er grote lounchebanken gemaakt van pallets. Naast de entree hingen schommelstoelen aan een boom, een echte ‘ hangplek’ voor kinderen. ,,Achteraan hebben we met pallets een knusse hoek gebouwd en daarboven een parasol geplaatst. Dat biedt wat meer beslotenheid en schaduw.” Begin van de avond werd er langzaam omgebouwd naar het avondprogramma. ,,Wat meer beat,” legt Onderweegs uit. ,,Dan breken we de kinderactiviteiten af. Dat zal wat traantjes kosten, maar dan wordt het meer een dansfeest.” Ondanks dat het weer ook af en toe een beat meegaf en de bliksem voor wat afleiding zorgde, kon het feest gewoon tot vlak voor middernacht doorgaan.