‘Ik doe alleen mee om te winnen’

ERMELO – Vanaf vandaag stelt Ermelo van NU de vijf kandidaten voor Maestro Crescendo 2016 aan je voor. De eerste kandidaat Maestro Crescendo 2016 die we gaan voorstellen, schrijft nu al geschiedenis. Ze is de eerste kandidaat in de geschiedenis van Maestro Crescendo die op eigen kracht tot het selecte groepje mocht toetreden.

Renate Goossensen kreeg namelijk een wild card voor het concert van 29 oktober nadat ze de facebookcontest overtuigend wist te winnen. Een nieuw idee voor 2016: een wildcard. Na een oproepje op Facebook meldden zich enkele deelnemers zich aan. Wie in een week tijd de meeste likes wist te halen, ontving de wildcard. Renate Goossensen ging van start met een foto en al spoedig gevolgd door verschillende filmpjes. Zo zien we dat graag. Vorig jaar namelijk daagden de kandidaten elkaar via social media flink uit en dat leverde veel reacties op. Goossensen kent dus de klappen van de social-mediazweep. De Ermelose Renate Goossensen (32) woont sinds een tijdje in Harderwijk, maar heeft haar dansschool S.I.L.K. wel in Ermelo. Ze is er dus nog vaak. Waarom ze mee wil doen? ,,M’n moeder zag het oproepje op Facebook en attendeerde mij erop. Eigenlijk hou ik niet zo van de strijd aangaan, ben meer van het creatieve. Dat is tenslotte ook m’n werk.’’ De eigenaar van de dansfabriek Samen In Levende Kunst speelt geen muziekinstrument, nooit gedaan ook, overigens. ,,Ik heb alleen gedanst, maar heb wel heel veel met muziek. Ik luister veel naar muziek omdat dit ook voor m’n werk moet. Dansen is immers verbonden met muziek,’’ legt ze uit.

Volle 100%

Ze houdt van pianomuziek, bijvoorbeeld Philip Glass of Ludovigo Einaudi. Maar, hoewel ze net zo rustig lijkt als de pianomuziek waar ze graag naar luistert, is ze eigenlijk ‘zo gek als een deur’. ,,Ik denk vaak niet eens na, ‘maar doe het gewoon,’’ lacht ze. ,,Ik ben heel creatief, heb gevoel voor muziek en kan de muziek die ik hoor snel vertalen naar een dans.’’ Er is wel een klein dingetje waar ze nog een beetje over heen moet. ,,Ik vind het namelijk best eng om voor een publiek te staan en dan wat te zeggen.’’ Ondanks dat ze dat na elk optreden doet, blijft ze het spannend vinden. De andere kandidaten moeten overigens nu niet denken, dat zij een eitje is. ,,Als ik ergens voor ga, ga ik voor de volle 100% en zal ik ook laten zien dat ik het kan!’’ Om de andere kandidaten nog even te prikkelen geeft Goossensen aan dat het haar écht niet uitmaakt welke muziek ze straks moet gaan dirigeren. ,,M’n coördinatie is goed en ik kan alle muzieksoorten aan. Dus dat maakt me helemaal niet uit.’’ Ferme taal waar de andere kandidaten nog maar eens over heen moeten gaan.