Veertiende Kunstroute komend weekend van start

ERMELO - Vrijdagmiddag 2 (13.00 – 17.00 uur), zaterdag 3 en zondag 4 september (11.00 – 17.00 uur) openen kunstenaars van de Noordwest-Veluwe hun atelier of huis voor belangstellenden. Komend weekend vindt namelijk voor de veertiende keer de Kunstroute Noordwest-Veluwe plaats. Doel is een groot, maar vooral gericht publiek de gelegenheid te geven zich een beeld te vormen van de manier waarop en de omstandigheden waarin kunst tot stand komt. 

Walda Mees zet haar werk, veelal dieren in brons, op sokkels in haar tuin aan de Horsterweg 150 in Ermelo neer. De combinatie met deze natuurlijke omgeving werkt perfect. Dit jaar heeft Mees een gastexposant. Fotograaf en vormgever Natalie Overkamp heeft haar werk ook op deze locatie tentoongesteld. ,,We kunnen elkaar versterken,” zegt Mees. Overkamp is heel blij dat dit mogelijk is, want eigenlijk zou ze bij De Dorpswerkplaats aan de Oude Telgterweg exposeren. ,,De expositie kan daar door omstandigheden niet doorgaan,” vertelt de fotograaf. ,,De organisatie heeft me ontzettend geholpen nadat ik dit gemeld heb. En de gastvrijheid van Walda is echt geweldig!”

Route

Wandelend, op de fiets of met de auto voert de route langs verschillende locaties waar men kennis maakt met mooie en bijzondere kunstwerken van deze talentvolle bewoners van de Noordwest-Veluwe. Een ideale gelegenheid om op een ontspannen en laagdrempelige manier een 'kijkje in de keuken' te nemen, in gesprek te gaan met de kunstenaars over hun werk en om te genieten van het enorm gevarieerde aanbod van kunstwerken in allerlei stijlen en materialen. Het merendeel is uiteraard ook te koop dus de route vormt een uitgelezen kans om een nieuw kunstwerk aan te schaffen.

Alle informatie over de deelnemende kunstenaars en adressen van de opengestelde ateliers en galeries vindt u in het boekje Kunstroute Noordwest-Veluwe 2016 en op de site www.kunstroute.nu. Het boekje is gratis verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s en bij de deelnemende kunstenaars. De actuele openingstijden per atelier/galerie zijn vermeld op de website van de betreffende kunstenaar/galerie. De ateliers zijn te herkennen aan een rood/groene vlag.