‘Volgens m’n broer ben ik a-muzikaal’

ERMELO - De tweede kandidaat Maestro Crescendo 2016 is toevallig ook ondernemer. Niet eerder had Christelijke Harmonie Crescendo een sportman op de bok staan. Nu wel, en wat voor één? Olav Pranger, eigenaar van Get Healthy.

Vorig jaar werd hij al gepolst voor de Maestro, maar het ging toen niet door. Dat vond hij wel jammer, maar hij had zich er al snel bij neergelegd. Hij kreeg er toen op verschillende manieren toch wel wat van mee. Twee kandidaten sportten namelijk bij hem, dus was dit al snel het gespreksonderwerp. En vervolgens was hij bij het concert aanwezig en kon hij het vanuit de zaal bekijken. ,,En nu kwam Hilda Versluis weer. En dan zeg je ‘ja’, zonder er verder over na te denken. Ik ben eigenlijk best wel wat bang voor de jury. Ze zijn snoeihard en nemen geen blad voor de mond. Dat vind ik wel lastig, want ze hebben toch te maken met mensen die hun nek uitsteken.’’ De eigenaar van het Lifestyle Center is aan de ene kant heel zelfverzekerd, maar soms ook geheel niet. ,,Ik ga op twee manieren op dingen af: óf ik ga er volledig voor of ik laat het er al snel bij zitten. Dat weten veel mensen niet van me, dus dat zal ze verrassen.’’ Maar er is nog een ding wat hem zorgen baart. ,,Er is een ding wat me zou kunnen nekken. Ik heb namelijk vreselijke plankenkoorts! Ik heb al veel presentaties gegeven, voor kleine én grote groepen en de eerste drie minuten ben ik echt bang. Bang dat ik het niet meer weet, hoe ik verder moet. Dus ik hoop dat ik de eerste drie minuten goed door kan komen.’’ Dat is essentieel omdat de meeste nummers maar drie minuten duren!

Zwabberen

‘Je kunt alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je wat hulp nodig’, is een kreet die bij Get Healthy veel wordt gebruikt. En Maestro worden, is iets wat Pranger nu ook wil bereiken. ,,Ik heb het gevoel dat ik er wel iets leuks van kan maken en er wat mee kan. Ik ben overigens niet muzikaal, maar heb wel gevoel voor ritme. Mijn broertje is ontzettend muzikaal en laat het niet na om mij er steeds op te wijzen hoe a-muzikaal ik ben,’’ lacht de Personal Trainer. ,,Daarbij, tellen op muziek kan ik goed. Ik was indertijd een van de twee jongens van de zestig deelnemers die slaagde voor het Aerobicsdiploma. Ben heel erg benieuwd of dat mij gaat helpen. ’’ Pranger is niet bang voor de andere kandidaten. ,,Enerzijds heb ik daar nog niet over nagedacht, aan de andere kant heeft volgens mij niemand een streepje voor. Maar iemand die gewend is om een show te maken zou kunnen imponeren. Zeker als je zelf staat te zwabberen achter het podium.’’

Verborgen talent

In het gezin van herkomst kan iedere Pranger één ding heel goed, maar de rest absoluut niet. Olav Pranger is dus goed in sport en mensen enthousiasmeren. ,,Muziek heeft me altijd wel gefascineerd, ook zou ik graag willen kunnen zingen. Ik zie de Maestro meer als een manier om te proberen iets anders te doen en misschien kom ik er wel achter dat ik een verborgen talent heb.’’ En nee, niemand hoeft bang te zijn dat hij zingend op de ‘bok’ gaat staan. ,,Maar als ik één keer in de flow zit, de smaak te pakken heb, hebben de andere kandidaten wel een probleem,’’ lacht Pranger tot slot. ,,Weet je? Ik zie het wel.’’ Wie Get Healthy of Olav Pranger kent, moet niet vreemd opkijken als hij in het rood zal opkomen.