Ermelo in teken van Shantykoren

ERMELO – Vanwege het 12½-jarig jubileum van het Ermelose Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden, zal er op zaterdag 10 september een Shantykorenfestival plaatsvinden in Ermelo.

Het koor is in september 2003 opgericht en bestaat uit zangers die worden begeleidt door twee accordeonisten, een drummer en een fluitist. Het koor treedt ca. 20 keer per jaar op. Tijdens het festival zullen acht verschillende shantykoren op vier vaste locaties een optreden verzorgen. De aansprekende koren zingen op de parkeerplaats bij De Dorpskamer, parkeerplaats Pinokkio, het Pauwenplein en op het Raadhuisplein. De opening en het voorstellen van de koren begint om 11.30 uur op het Raadhuisplein. Daarna zullen de deelnemende koren zich door de Stationsstraat verplaatsen. Om 17.15 uur is er op het Raadhuisplein met alle koren een samenzang.

Koren

De deelnemende koren zijn De Kajuitzangers uit Putten, Kokkels en Mokkels uit Harderwijk, De Zingende Padd’n uit Wapenveld en de Meulezangers uit Elspeet. Helemaal uit Schiedam komt Stuurloos, Viswijvenkoor Dulle Griet uit Enkhuizen en Qua Patet Orbis uit Vaassen. Het Ermelose Ermeluiden maakt het achttal compleet.