Sinterklaas is vol lof over Pakjeshuis

ERMELO - Theatergroep Spiegel speelde vandaag twee maal de familievoorstelling Muizenissen en Maneschijn voor een enthousiast publiek. Joep en Joris, twee muizenvrienden zijn voor het tweede jaar te vinden in Het Pakjeshuis in Ermelo, de locatie waar ook volgende week de voorstelling nog te zien zal zijn. De muizen zetten de boel weer vreselijk op stelten doordat ze snoepen van de pindakaas. Maar ditmaal zijn er meer kaasliefhebbers.

Vorig jaar koos Theatergroep Spiegel voor optredens in Het Pakjeshuis en dat was voor alle partijen een groot succes. Het huis, dat geheel in de sfeer van het decemberfeest is ingericht, heeft een knusse theateropstelling waarbinnen de voorstelling Muizenissen en Maneschijn goed tot zijn recht komt. Ook de hoofdrolspelers van vorig jaar zijn van de partij en niet onbelangrijk, ook Sinterklaas is natuurlijk in het Pakjeshuis. Opnieuw is het de directeur van de marsepeinfabriek die een spelletje speelt met de altijd hard werkende Mollie. Gelukkig weten haar vriendjes Joep en Joris net op tijd het tij te keren en loopt het avontuur weer goed af.

Record

Afgelopen week bezochten ruim 1500 mensen Het Pakjeshuis, een recordaantal voor de eerste week. Het gevarieerde programma-aanbod biedt, naast het scholenprogramma, voor elk wat wils. Vrijdagavond was Het Pakjeshuis vol bingospelende kinderen die, samen met zo’n vijftien Pieten er een echt feest van maakten. Los van de activiteiten is er van alles te doen. Van pepernoot sjoelen tot wortel vangen en van een EHBO kamer voor Pietje Verdriet tot de slaapkamer van Sinterklaas. De Goedheiligman is vol lof over zijn verblijf in Het Pakjeshuis. Hij schudt dan ook met liefde de hand van de kinderen en poseert met ze voor de fotograaf. Sinterklaas verheugt zich al op de lampionnenoptocht van aanstaande vrijdag. ,,Natuurlijk kan iedereen eerst woensdag nog een mooie lampion komen maken,” vertelt hij. ,,Maar wie gewoon vrijdag met de muziekpieten mee wil lopen door het dorp is natuurlijk ook van harte welkom.” Woensdag mogen alle kinderen weer pannenkoeken komen eten in de Piet Cuisine en zaterdagmorgen is er een Sinterklaasontbijt. Wel even aanmelden! Er zijn nog enkele kaarten voor de voorstellingen van theatergroep Spiegel op zaterdag 26 november. Kaarten kosten € 3,00 en zijn te verkrijgen bij Het Pakjeshuis, Molenaarsplein 24 of te reserveren via tel. 0341-760777 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..