Beweegprogramma voor 55+

ERMELO - Op 7 maart start in Ermelo een gevarieerd beweegprogramma speciaal bedoelt voor 55-plussers die samen met leeftijdsgenoten hun conditie willen verbeteren. Tijdens het sporten en bewegen staan plezier en gezelligheid voorop. Gedurende twaalf weken kan men kennis maken met verschillende sporten en beweegactiviteiten.

Deze activiteiten variëren van sport en spel, verschillende zwemvormen, wandelen, balspelen, circuitoefeningen en een valtraining. Bewegen is goed voor de lichamelijke en mentale fitheid en verlaagt de kans op (chronische) ziektes. Onder deskundige leiding kunnen senioren ervaren wat de positieve effecten van bewegen zijn en kunnen zij zich oriënteren welke sport of beweegactiviteit hen het beste past.

Buurtsportcoaches

Het beweegprogramma wordt mogelijk gemaakt door buurtsportcoaches, zwembad Calluna, gymvereniging Sparta en Fysio Ermelo Prins & Staal. Voor het 12 weken durende programma wordt een bijdrage van € 50,00 gevraagd. Het complete beweegprogramma met alle data en activiteiten is te vinden op www.heelermelobeweegt.nl. Inwoners van 55 jaar en ouder kunnen zich aanmelden bij Peter van der Kemp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact opnemen (0341) 56 71 56.

Beweeg- en Beleefbeurs en fittest

Het beweegprogramma is een vervolg op de Beweeg- en Beleefbeurs en de in begin februari gehouden fittesten. Bij de fittesten hebben ruim honderd deelnemers in sportcentrum Triade door middel van een uitgebreide test hun conditie in beeld laten brengen. Na afloop van deze test kregen zij een beweegadvies en de mogelijkheid om zich in te schrijven voor het beweegprogramma 55+. Het beweegprogramma wordt in opdracht van de gemeente Ermelo georganiseerd door Heel Ermelo Beweegt.