Grote sterren op ’t Weitje

ERMELO - Op zaterdag 1 juli organiseren Marco van Dijk (Café De Molenaer), Marnix Grift (Café De Veluwe) Robert Jonker en Jan Dooijewaard (de Dorpskamer en Restaurant Van Sprang) het eerste Zomerfeest in Ermelo. Zangers Jeroen van der Boom en Wolter Kroes zullen er op ’t Weitje een Nederlandstalig muziekfeest van maken. Ook de Ermelose band Winnetoe is van de partij.

De organisatoren hopen natuurlijk op zomerse temperaturen, maar ook als dit iets minder is, zal het een spektakel worden. De tenten worden, net als met Koningsdag, opgebouwd en vanuit de muziektent zullen artiesten gaan optreden. Overdag is het centrum van Ermelo een walhalla van proeverijen vanwege het evenement Proef en Beleef. Daarna nemen de horecaondernemers het over en start het muziekspektakel op ’t Weitje. ,,Wellicht kan het uitgroeien tot een groots dorpsfeest,” zegt Marco van Dijk. ,,Mede dankzij de gemeente kunnen we dit realiseren en daar zijn we heel blij mee.”

Dorpsfeest

Veel plaatsen hebben een eigen feest, kijk naar bijvoorbeeld Paaspop en Appelpop. ,,Hiervoor moet je ook vertrouwen winnen. We hebben een mooi Oranjefeest neergezet en daar komt nu het Zomerfeest bij.” Van Dijk kijkt ook nog iets verder want op 30 september staat de tweede editie van het Oktoberfest ook al op de agenda. ,,Als organisatie doen we ons best om iedere keer nog meer op details te letten. Alles moet kloppen,” vertelt de horecaondernemer. Op ’t Weitje is er een sfeervol buitenterrein. Daarnaast is er met de komst van restaurant Van Sprang een VIP locatie bijgekomen. VIP’s krijgen een speciaal ontvangst op het terras met een zomers welkomstdrankje, een fingerfood arrangement en een prachtig uitzicht op het podium. VIP Tickets à € 55,00 p.p. zijn verkrijgbaar bij De DorpsKamer en De Molenaer.

Kaarten

Het Zomerfeest, wat dus een geheel Nederlandstalig karakter heeft, begint om 17.30 uur. De entree voor het feest bedraagt € 15,-. Kaarten zijn te bestellen via feestinermelo.nl. ,,Het moet een feest voor Ermelo en de regio zijn,” stelt organisator Van Dijk. ,,Het is de start van de zomer en we hebben nog even tijd om met zijn allen een feestje te houden.” Dat is ook de reden dat de mannen gekozen hebben voor het Nederpop thema. ,,Dat versterkt het dorpsgevoel.” Naast de verschillende artiesten zullen dj’s zorgen voor afwisselend repertoire, maar een ding staat vast: het is zomerse muziek. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang en wie erbij wil zijn, moet snel reserveren. ,,Met Koningsnacht konden we niet iedereen binnenlaten. Dat is ook belangrijk voor de veiligheid van iedereen. Daarom is er een beperkt aantal kaarten en geldt: vol=vol.”