Bos in de spotlights bij Het Pakhuis

ERMELO - Terwijl het dit weekend vooral regent, maakt museum Het Pakhuis zich vooral op voor het zomerprogramma. ,,Tijdens de Dag van Woud en Hout, op zaterdag 8 juli, zetten we het Ermelose bos in het zonnetje," zegt museummedewerker Germa Greving. ,,Dit jaar proberen we het bos meer ‘kleur’ te geven. Iedereen kan volgende week komen helppen om gevelde bomen om te toveren tot kleurrijke totempalen."

In samenwerking met de gemeente Ermelo organiseert Het Pakhuis zaterdag 8 juli dit evenement op het Molenaarsplein om meer aandacht te vragen voor het bos. ,,In en om Ermelo vind je veel bomen waar je juist in de zomer ook heerlijk wat koelte kan vinden. Dat prachtige bos staat er niet zo maar zo mooi bij, er moet goed voor gezorgd worden." Henk Jan Zwart, boswachter van de gemeente Ermelo heeft hart voor de natuur en wil daar graag over vertellen.

Bos beleven

Op de Dag van Woud en Hout krijgt het publiek de kans om het bos te ‘beleven’. Het Natuur en Milieu Platform Ermelo organiseert speciaal voor deze dag een tweetal excursies naar het bos, om 13.00 en 15.00. ,,De kennis die je op het Molenaarsplein hebt opgedaan, kan je vervolgens in de praktijk zien," vertelt Greving. ,,Maak kennis met verschillende soorten bomen, de praktijk van dunning en blessen en natuurlijk ook met de bosbewoners. Je kan je op het Molenaarsplein inschrijven voor deze excursie."

Kleur in het bos

Er is van alles te beleven. Kinderen kunnen een houten ansichtkaart maken of letterlijk takken vangen. Iedereen kan de handen uit de mouwen steken om van een aantal bomen totempalen te maken. De omgezaagde bomen krijgen een tweede leven en bovendien kan iedereen zijn creativiteit de vrije loop laten om hier een prachtig kunstwerk van te maken.
Dat er beesten leven in het bos, is bekend. Maar bij Het Pakhuis kunnen kinderen een kleurplaat kleuren en papieren beestjes tot leven laten komen. Ook zijn er mensen die met hout werken aanwezig met producten. Bewonder de houten meubels van Jaap de Vries, duurzame en kwalitatief hoogstaand buitenmeubilair. Voor spanningzoekers zijn er houten spellen: bouw een XL toren en sla om het hardst een spijker in het hout bij Molen de Koe.

De Dag van Woud en Hout vindt plaats tussen 11.00-16.00 op het Molenaarsplein. De entree is vrij.