Zaal vol met Pauwer

ERMELO - Waarmee moest harmonieorkest Crescendo terugkomen om het succes van de reeks Maestro’s te kunnen evenaren? Met het Améézing Concert, live karaoke! Ruim tweehonderd mensen genoten zaterdagavond van een muzikale avond vol muzikale herinneringen.

Het publiek kon moeilijk stil blijven zitten bij de lokroep van Village People met Y.M.C.A., zelfs de originele bewegingen werden hierbij uitgevoerd. Tijdens de medley van de Sound of Music kregen velen kippenvel. ,,Ook het orkest heeft enorm genoten,” vertelt Hilda Versluis, een van de initiatiefnemers, namens Crescendo. ,,Iedereen vond het ontzettend leuk om voor zo’n enthousiast publiek te spelen.”

Steady

Stil werd men wel tijdens het optreden van Amber van Dijk, die het nummer Halleluja ten gehore bracht. ,,Ik heb dit lied gezongen tijdens de uitvaart van mijn opa. Hij was jaren lid van Crescendo,” aldus de zangeres. Het zingen met het orkest ging iedereen goed af. ,,Ze spelen heel steady,” vertelt zangcoach Peggy Vlijm. ,,We hebben maar een keer gerepeteerd en het was gelijk goed.” Vlijm trad op met twee van haar leerlingen, Patricia en Nina. Wie niet met het orkest gerepeteerd had, was Arie van Buuren. Het nummer My Way kreeg door de Ermelose schilder dan ook een nieuwe dimensie. ,,Ik zat de afgelopen week in het buitenland en had de muziek wel meegenomen.” Met veel plezier bracht hij dan ook het nummer van Frank Sinatra ten gehore. Later kwam hij nog een keer terug om samen met John Raven een nummer van Joe Cocker te vertolken. ‘You can leave your hat on’, een nummer uit 1972, maakte veel los. Zeker ook de knoopjes van de kleding van Van Buuren.

Pauwer

Volkszanger Egbert Dijkhuis had al jaren plannen om iets samen met Crescendo te doen. Deze wens kwam zaterdag uit doordat dirigent Ronald Slager een nieuw Ermelo’s lied voor alle instrumentalisten had uitgewerkt. Dit werd het lied voor Pauwer, de mascotte van Ermelo die afgelopen zomer geïntroduceerd werd. Het publiek in de zaal kwam hierbij ook in beweging en de handen gingen in de lucht toen Egbert Dijkhuis zijn vertolking lied horen. Nederlandstalige en Engelstalige muziek wisselden deze avond elkaar af. Zo was er een gelegenheidstrio, de Singing Sisters, die I wil follow him zong en kwam Amber nog een keer terug met Daniek om Dancing Queen van Abba te zingen. ,,Abba is guilty pleasure,” zegt Slager als presentator Mark Hamstra vraagt wat er nou zo leuk is aan het nummer.

Talent

Er is veel muzikaal talent in Ermelo, dat bleek eens temeer tijdens het karaokefeest. Sommige zangeressen wisten dit nog eens onder de aandacht te brengen toen zij het podium zaterdag betraden. Walinda de Jong gaf haar visitekaartje af met I don’t know how to love him. Uiteindelijk was het dirigeerstokje voor de friturende dominee, Sjaak Teuwissen. Twee jaar geleden won hij de Maestrotitel. ,,Een belangrijke ontwikkeling in mijn carrière,” grapte hij. Nog een keer wilde hij het orkest begeleiden. Ditmaal met het nummer The Final Countdown.

De elfjarige Tom Versteeg, trompettist in het orkest, deed voor de eerste maal mee met een optreden van Crescendo. ,,Nee, ik vind het niet zo spannend, wel heel leuk,’’ vertelde de jonge musicus. Een vervolg van Améézing ligt, na deze succesvolle avond, in de lijn der verwachtingen. ,,We moeten nog evalueren,” zegt Versluis, die een slag om de arm houdt. Maar als het publiek het mag zeggen is er slechts één antwoord mogelijk ‘We want more’.