Kortlopend initiatief van Leefbaarheidsteam

ERMELO - Niet iedereen heeft kleinkinderen, of de kinderen zijn bijvoorbeeld met de kleinkinderen geëmigreerd naar het buitenland. Sommige kinderen hebben geen opa of oma meer. Het Leefbaarheidsteam komt voor deze mensen met OoKiDo.

OoKiDo (Opa & Oma + Kinderen = Doen) richt zich op 55-plussers die een 'kleinkind' zoeken en gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd die een 'opa en/of oma' zoeken. Het Leefbaarheidsteam Ermelo heeft dit kortlopende initiatief opgezet om contact tussen jong en oud tot stand te brengen. Daarin wordt samengewerkt met het ouderenwerk en jongerenwerk van Welzijn Ermelo en met de Zorggroep Noord West Veluwe.

Klik

De opbouwwerker van het Leefbaarheidsteam Ermelo vertelt: ,,Het is de bedoeling dat zowel de aangemelde gezinnen als de 55-plussers geïnterviewd worden. Aan de hand van een ingevulde vragenlijst wordt gekeken wie het beste bij elkaar passen. Ook wordt er aandacht besteed aan wat je van elkaar kunt verwachten en wat je kunt afspreken over het contact met elkaar. Er is een proefperiode waarin mensen kunnen kijken of ze een klik met elkaar hebben. Want we kunnen nog zulke goede vragen stellen tijdens het interview, in de praktijk merk je pas of mensen elkaar echt liggen.” Belangstellenden kunnen voor meer informatie en/of aanmelding terecht op www.leefbaarheidsteamermelo.nl Aanmelden kan van november t/m december 2017.