Oranjevereniging organiseert eerste bevrijdingsfestival

ERMELO - De Oranjevereniging Ermelo organiseert op zaterdag 14 april het eerste bevrijdingsfestival in Ermelo. Dit festival, genaamd Free Ermelo Festival wordt gehouden op het Raadhuisplein en het Pauwenplein.

Een groot aantal Ermelose verenigingen verleent medewerking aan dit festival en financieel gezien doet het bedrijfsleven een duit in het zakje. De datum is overigens niet toevallig gekozen. Op 18 april 1945 is Ermelo namelijk bevrijd. Dit werd voor het laatst groots gevierd in 2015. Nu is er het Free Ermelo Festival dat mede mogelijk is gemaakt door een aantal sponsoren. Zo sponsort de Rabobank vanuit het Stimuleringsfonds en stelt de Oranjevereniging budget beschikbaar. Ook de Gemeente heeft subsidies gegeven. Verder zijn er tal van bedrijven die belangeloos meewerken.

Professioneel

Men heeft gekozen voor een professionele aanpak. Er worden twee grote podia opgebouwd op het Raadhuisplein en er komt een podium op het Pauwenplein. Op beide locaties wordt er professioneel licht en geluid verzorgd. Er komt een gevarieerd programma met veel muziek in diverse stijlen. Speciaal voor de jongsten is er ’s middags een voorstelling van Fleur Klapdeur en is er voor klein en groot de goochelaar Marco Royal. Bij Pinel worden enkele binnen-activiteiten georganiseerd zoals karate, dans en ballet. Het programma is geheel gratis en duurt van 13.00 tot 23.00 uur. www.oranjeverenigingermelo.nl