Christelijke bijeenkomst voor jongeren

ERMELO - Het is zover, na maanden van voorbereiding wordt op 15 april voor de eerste keer Interchurch in Ermelo gehouden. Het begon in 2016 met een groep van zes enthousiaste Puttense jongeren uit drie verschillende kerken.

Zij startten met het organiseren van Christelijke bijeenkomsten voor jongeren. De bijeenkomsten, bedoeld om jongeren die actief zijn in hun gemeente iets extra’s te bieden en jongeren die niet zoveel met het geloof hebben te inspireren en prikkelen, worden druk bezocht en zijn nu in omstreken een begrip geworden. Gemiddeld zitten er meer dan 500 mensen in de diensten, waarvan het overgrote gedeelte jongeren zijn. Het doel is om samen God groot te maken, over Zijn liefde te vertellen en over kerkmuren heen te kijken. Kenmerkend voor Interchurch zijn samen zingen met de ‘huisband’ de KC-band en een sterke inhoud door verschillende sprekers. Doordat de bijeenkomsten ook door Ermeloërs goed bezocht werden, ontstond het idee om Interchurch te rouleren qua kerk en plaats.

Leiding geven

Op 15 april is dus de primeur in Ermelo met als thema: Ready for the Unexpected. Naast de KC-band is dit keer Björn van Veelen, bekend van onder andere de HGJB, aanwezig om te spreken. Hij zal spreken over wat er gebeurt wanneer je je vertrouwen in God stelt en hoe je God de leiding kan geven in jouw leven. Of je wekelijks naar de kerk gaat of de kerk alleen nog maar van de buitenkant hebt gezien, of je zeker weet dat God bestaat of twijfelt of er überhaubt een God bestaat; weet dat je welkom bent! De organisatie hoopt dat iedereen op zijn of haar manier iets uit de dienst kan meenemen dat van toepassing is op zijn leven. De dienst in de Immanuëlkerk begint 19.00, de zaal is open om 18:30. Er is geen entree, wel is er een collecte.