Tiende ponydag Hippisch Centrum

 

ERMELO (KNHS) - Dit jaar wordt al voor de tiende keer de Bixiedag in Ermelo gehouden. Op woensdag 2 mei staat op het Hippisch Centrum alles in het teken van ponyplezier. Wie van pony’s en paarden houdt, mag deze enorm leuke dag in de meivakantie zeker niet missen.

Zo’n 400 kinderen komen met hun pony’s naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om mee te doen aan laagdrempelige Bixiewedstrijdjes. Daarnaast kunnen ze meedoen aan lessen dressuur, springen, mennen, voltige en de altijd populaire crossles. Ook zijn er ponyspelen, een conditietest en ponyvoetbal. Dit jaar kunnen kinderen voor het eerst kennis maken met Westernlessen, Working Equitation, TREC en het Rosline Bixiespel.

Paardentaart

De Bixiedag is gratis toegankelijk voor publiek en een ideale dag uit in de meivakantie. Ook zonder eigen pony is er genoeg te beleven. Kinderen kunnen meedoen aan de voltigeles, een paardentaart maken (neem zelf een bakblik mee), kleuren in het kinderdorp en zich uitleven op het springkussen. Ook dit jaar is er weer een stokpaardjesparcours waar alle kinderen gratis aan deel kunnen nemen. Voor een kleine vergoeding staan er pony’s klaar om een ritje op te maken.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van de dag is de ponyversierwedstrijd. Om 12.45 uur en 17.30 uur verschijnen de mooiste combinaties in de ring. Stoere piraten, prinsessen en echte eenhoorns gaan zij aan zij door de piste.
Toegang en parkeren is gratis. Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/bixiedag.