Veel activiteiten voor jong en oud

ERMELO - Altijd al comfortabel en gezonder willen wonen? Op 12 mei vindt voor de tweede keer het Huis & Tuin Event plaats met alles over duurzaam wonen, leven en genieten. Organisaties en bedrijven geven informatie en er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud.

Voor vragen over duurzame installaties, zonnepanelen of isolatie kunnen bezoekers terecht bij gespecialiseerde bedrijven. Voor financieel advies zoals subsidies, groen hypotheken en leningen zijn specialisten aanwezig. Er is ook aandacht voor hergebruik van materialen, een groene omgeving en je eigen compost maken. Leerlingen van Christelijk College Groevenbeek vertellen over de ecologische voetafdruk en geven tips om deze te verkleinen. Inwoners die hun auto wat vaker willen laten staan, kunnen op een parcours elektrische fietsen testen. Lokale organisaties delen hun enthousiasme over de natuur en bij de Ecobus van ‘s-Heerenloo is te zien hoe men vandaag nog kunt beginnen met duurzamer leven. Wie geïnteresseerd is in gezonde producten kan zich laten adviseren over natuurlijke en duurzame haarverzorging.

Bio-smoothies

Om 12:00 uur wordt de winnaar van de bakwedstrijd ‘Wie bakt de beste biologische appeltaart’ bekend gemaakt. Er is een gezellig terras met biobroodjes en smoothies met muzikale omlijsting van de Ermelose bands Lyssna en de Yellow Birds. Ook voor kinderen zijn er leuke duurzame en creatieve activiteiten. Maak een schapenschilderij met playmaïs, doe mee met het recycle-spel of maak een eigen kaars voor moederdag. Uiteraard is ook de gemeente Ermelo, als initiatiefnemer van dit event aanwezig met informatie over Ermelo Duurzamer, subsidies en energie. Woningeigenaren kunnen voor energieadvies terecht bij Veluwe Duurzaam.

Organisatie

Het evenement wordt georganiseerd door gemeente Ermelo in samenwerking met Veluwe Duurzaam, energieloket en platform voor duurzaamheid. Het event wordt gehouden op ‘t Weitje tussen 10.00 u en 16.00 u. Voor meer informatie over het evenement zie www.veluweduurzaam.nl/ermeloduurzamer