Feestelijke Molenmaand met expositie

ERMELO - Molen de Koe viert feest, want meimaand is Molenmaand en dit jaar draait Molen de Koe 10 jaar. Zaterdag 12 mei opent daarom op de Nationale Molendag in museum Het Pakhuis de jubileumtentoonstelling Molen de Koe, tien jaar wieken in de wind. Op deze feestdag is er als vanouds volop gezelligheid voor jong en oud in de Ermelose molen en op het Molenaarsplein in Ermelo. 

De Nationale Molendag wordt op 12 mei feestelijk geopend door burgemeester André Baars. Om 10.00 uur zet hij de wieken in werking als start voor een dag vol activiteiten. Er is een markt met lokale producten, met onder andere bloemen en planten, ambachtelijke producten en cadeautjes. Vrijwilligers van de molen bakken natuurlijk pannenkoeken van eigen molenmeel. Ook zijn er diverse muzikale optredens: Ben on Sax, singer-songwriter Sabien Bouw, het koor Eigenwijs en de Iers- Schotse coverband Easy&Free.

 Puzzeltocht

Men kan de molen leren kennen met een puzzeltocht. Voor de kinderen zijn er activiteiten zoals ballontovenaar Gerrit Pelle, boer Piet met konijnen en kippen, een rondje met een tuk-tuk en een lekkere suikerspin. En in museum Het Pakhuis kunnen kinderen cupcakes versieren. Ook is er in het museum een expositie te zien die een beeld geeft van de molen door de tijden heen. Met foto’s, voorwerpen en informatie over de geschiedenis van de Ermelose icoon. Ook wordt een doorlopende film vertoond. 

Fietstocht langs molens

Fiets mee met de Molenfietstocht, georganiseerd door het VVV Ermelo. Kijk op www.ermelobuitenleven.nl. Start is vanaf 09.30 uur en voor 17.00 uur moet u weer binnen zijn. De afstand is 40 km, met een verkorting tot 20 km en een verlenging tot 60 km. De route gaat langs de molens in Ermelo, Putten en Garderen.

Heel Ermelo Bakt 

Een weekje later, op de Creatieve Dag op 19 mei, gaat het feest bij de molen verder. Wie bakt de lekkerste cake van Ermelo voor de jarige molen? Kijk op de website voor de voorwaarden en het aanmeldformulier. En wil je kans maken op mooie prijzen? Doe dan mee met de verhalenwedstijd, kleurwedstrijd of maak een filmpje met de molen in de hoofdrol! Het jubileum van Molen De Koe wordt het hele jaar gevierd. Onder het motto ‘Houd de wind in onze wieken’ zijn er diverse activiteiten. Meer informatie via www.molendekoe.nl  De tentoonstelling is de gehele maand mei op woensdagmiddag en zaterdag te zien. Alle activiteiten in Het Pakhuis zijn gratis, bezoekers betalen alleen museumentree.