Extreme regenval veroorzaakt problemen met parkeren

ERMELO - De Bixiedag in Ermelo die oorspronkelijk op woensdag 2 mei zou zijn, is verplaatst naar maandag 7 mei.Het KNHS-terrein is gewoon té nat door de zeer extreme regenval van afgelopen nacht om de Bixiedag woensdag door te laten gaan. Het evenement naar binnen verhuizen was helaas geen oplossing, de indoorhallen maakten al onderdeel uit van het programma (ponyspelen en voltige) en zijn qua oppervlakte maar een klein gedeelte van het terrein. Mochten deelnemers maandag helaas niet mee kunnen doen, dan kan men zich tot a.s. vrijdag 4 mei 12.00 uur kosteloos afmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderen die zich niet hebben aangemeld voor de Bixiedag op 2 mei, maar nu wel mee kunnen doen op 7 mei, kunnen zich alsnog aanmelden via www.inschrijfsysteem.nl (op de vrijgekomen plekken). Het observatiemoment voor het WK Jonge Dressuurpaarden 2018 dat op maandag 7 mei plaats zou vinden op het Nationaal Hippisch Centrum verplaatst vanwege de Bixiedag naar de locatie van de Nunspeetse Ruiterclub. De selectie op 8 mei vindt gewoon in Ermelo plaatst. Meer info: www.knhs.nl/wkjongedressuurpaarden

Bixie-endurance

Ook zijn er extra startplekken vrijgemaakt voor de Bixiedag tijdens Endurance Alive op vrijdag 11 mei in Ermelo! Opgeven voor de onderdelen springen, dressuur, spelletjes en zelfs Bixie-endurance kan via www.concours.nl.

Het KNHS-terrein had te kampen met extreme regenval waardoor de Bixiedag op 2 mei moest worden afgelast. Het gaf ook vooral problemen met het parkeren. ,,Het parkeerterrein is drijfnat en het is daardoor onverantwoord om hier met auto's en trailers te parkeren. We vinden het vreselijk voor alle kinderen en pony's die zich zo verheugd hebben op hun deelname aan de Bixiedag en daarom is er met man en macht gewerkt om het programma alsnog te laten plaatsvinden op maandag 7 mei. We zijn ons ervan bewust dat niet alle kinderen dan nog vakantie hebben, maar een eerder alternatief is niet mogelijk, omdat donderdag 3 t/m zondag 6 mei een grote internationale voltigewedstrijd wordt gehouden op het centrum," zo meldt de organisatie.