Fietsroutenetwerk maakt verkennen Veluwe aantrekkelijk

ERMELO/ PUTTEN - Het toeristenseizoen is losgebarsten. Mede dankzij het mooie weer gaan recreanten weer massaal naar buiten. Fietsen, wandelen, paardrijden, daar leent de Noordwest Veluwe zich natuurlijk ideaal voor. Een goede kaart met de routes en de paden mag hierbij niet ontbreken. Daarom heeft de VVV Ermelo, in samenwerking met VVV Putten, een nieuwe wandel- en ruiterkaart en een fietskaart, speciaal voor de West Veluwe, uitgebracht .

De Veluwe draagt fietsers een warm hart toe. Met het uitgebreide fietsroutenetwerk op de Veluwe is de fiets dé manier om de uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, heidelandschappen of omliggende dorpen en knusse steden te verkennen. Op de wandel- en ruiterkaart met een schaal van 1:30.000 staat een overzicht van wandel- en ruiterpaden en de zogenaamde paaltjesroutes, de wandelroutes van diverse afstanden die met paaltjes van verschillende kleuren zijn aangegeven. Uiteraard ontbreken parkeerplaatsen en horecagelegenheden niet. De wandelkaart is van de hele West Veluwe en bestrijkt hierdoor een ruim wandelgebied rond Ermelo, zodat men voorlopig volop kunt wandelen. De Fietskaart heeft eveneens een schaal van 1:30.000 en zoomt ook speciaal in op de West Veluwe, zodat het een duidelijke en overzichtelijke kaart is met fietsknooppunten en afstanden. De meest recente knooppuntenwijziging, welke in het voorjaar van 2017 is doorgevoerd, staat uiteraard ook op deze kaart. Het bestrijkt het gedeelte vanaf Nunspeet, Elspeet tot Nijkerk, Garderen inclusief Zeewolde en is hiermee een ideale kaart voor de fietsers die graag routes willen fietsen vanuit Ermelo of directe omgeving.

Beide kaarten kosten € 6,50 per stuk. Wie beide kaarten aanschaft, betaalt € 12,00. VVV Ermelo heeft ook een introductieaanbieding. In de maand mei betaalt men daarom slechts € 5,50 per stuk en voor beide kaarten € 10,00. De kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Ermelo aan de Stationsstraat 20.