‘Nog meer inwoners in beweging krijgen’

ERMELO – Vanmiddag opende Laurens Klappe, wethouder sport, officieel het Beweegloket. Vanaf volgende maand kunnen inwoners van Ermelo een gratis beweegadvies op maat krijgen bij het beweegloket.

Het beweegloket is nieuw in Ermelo en geeft antwoord op vragen over gezondheid en bewegen en helpt bij het kiezen van de juiste vorm van bewegen. Men kan er terecht met een beweegrecept van de huisarts, maar zelf bij het loket aankloppen kan ook. Samen met bewegingsagoge/buurtsportcoach Iris Buursink word bekeken, op basis van vragen en wensen, welke vorm van bewegen het beste past. Buursink heeft kennis van het regulier en aangepast beweegaanbod en kan samen de stap maken naar een beweegvorm. Is er een fysiek probleem, dan kan de fysiotherapeut een tussenschakel zijn.

Regelmatig bewegen

,,Met het in het leven roepen van het beweegloket verwachten we (nog) meer inwoners aan het bewegen te krijgen,’’ zegt wethouder Laurens Klappe. ,,Ik ben erg blij met deze samenwerking tussen de gemeente Ermelo, Heel Ermelo Beweegt, Zorggroep FleGel en de lokale huisartsen. Regelmatig bewegen houd je fit, zowel lichamelijk als geestelijk. Bovendien draagt bewegen ook bij aan het maatschappelijk welzijn. Het beweegloket is een prima coach op weg naar vitaliteit.’’  Contact opnemen met het beweegloket kan via www.heelermelobeweegt.nl.