Evenement honkvast op Ermelose evenementenkalender

ERMELO - Eat N Beat staat inmiddels honkvast op de evenementenkalender van Ermelo. De organisatoren beloven ook dit jaar er weer een heus spektakel van te maken. ,,We hebben weer geweldige foodtrucks, prachtige cocktails en bieren," meldt Bert Onderweegs tussen de bedrijven door.

Ook in de kinderhoek pakt de organisatie flink uit. ,,En we hebben er allemaal weer heel veel zin in!" Het is de vierde editie van het festival dat 'Fun' en 'Food' als rode draad heeft. ,,Als we opnieuw kunnen rekenen op dezelfde geweldige weersomstandigheden als vorig jaar, dan wordt het dit jaar nog veel gaver!" aldus Onderweegs. Eat N Beat staat gepland op zaterdag 25 augustus net als voorgaande jaren op het Weitje in Ermelo.

Culinair

De foodtrucks zijn inmiddels bekend en dat belooft weer een culinair spektakel te worden, van heerlijke saté tot gezonde fruithapjes, heel bijzondere ijslolly’s en interactieve poffertjes. ,,En vlees, veel vlees, gerookt, slow cooked, gegrild en ge-bbq’ed. Al dit lekkers kan weer vergezeld worden door een frisse cocktail uit onze eigen Kokteelbar, een speciaal Biertje van Burgbieren en uiteraard een prachtig glas wijn uit de wijnbar. Voor de kinderen valt er ook weer meer dan genoeg te beleven; zand, water en blokken, maar ook lekker springen of uit je dak gaan op de Rodeostier. ,,De enorme klimtoren staat er dit jaar niet, maar daar komt iets heel spectaculair voor in de plaats," belooft Onderweegs.

Fantastische namen

Op het gebied van de muziek heeft de organisatie ook weer flink uitgepakt. ,,DJ Sieb en Dusty draaien gedurende de dag lekker relaxte lounge beats en om 15:30 uur komt onze special guest een half uurtje achter de draaitafel staan. We hebben niemand minder dan DJ Pop kunnen strikken om een half uurtje vrij te maken om het Weitje eens flink te laten genieten van zijn eigenwijze sound. Vanaf een 19:30 uur gaan we, zoals je inmiddels van ons gewend bent, helemaal los. We hebben een paar fantastische namen op het oog." Stilstaan is er volgens de initiatiefnemers dit jaar niet bij. ,,Het was voorgaande edities al moeilijk, maar nu weten we het zeker: je gaat vanzelf bewegen!" 

Slotakkoord

Wat drie jaar geleden begon als experiment om alle zintuigen te prikkelen, is inmiddels uitgegroeid tot een waar slotakkoord van de zomervakantie. ,,We plannen het altijd op de laatste zaterdag van de zomervakantie," vertelt Onderweegs die dit samen met tientallen vrijwilligers organiseert. ,,Mensen ontmoeten elkaar en genieten van muziek en een drankje. De laatste zaterdag van de vakantie moet je gewoon op het Weitje in Ermelo zijn." Eat N Beat is van 12:00 tot 23:30 uur  www.eatnbeat.nl