Bijzondere bomen gebundeld

ERMELO - Dorpsdichter Fiet van Beek nam gisteren het bomenwandelrouteboekje door het centrum van Ermelo in ontvangst. Het boekje is een geheel herziene herdruk van het allereerste wandelrouteboekje van Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo uit 1998 en maakt deel uit van de inmiddels 17-delige serie wandel- en fietsrouteboekjes 'Ontdek Ermelo te voet of per fiets'.

De overhandiging vond plaats bij boekverkoopers Riemer en Walinga. Groene Toppers schenkt aandacht aan bijzondere bomen omdat die een positieve invloed hebben op de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het dorp. Zo maakt u bijvoorbeeld kennis met de hemelboom, hartjesboom, Perzisch ijzerhout en de kwartjesbeuk. Tevens komen een paar duurzame details aan bod, zoals zonnepanelen, drinkwaterpunten en de ecotaps. Allemaal te vinden in het centrum van ons dorp. Langs de route zijn bij diverse bomen informatiebordjes geplaatst.

Het 64 pagina’s tellende boekje 'Groene Toppers' is voor € 3,50 te koop bij Riemer en Walinga (Stationsstraat 131) en de VVV (Stationsstraat 20) in Ermelo. Meer informatie via www.nmpermelo.nl