Podium Groevenbeek Klassiek ook voor de kinderen

ERMELO - Even geen muziek van artiesten als Ed Sheeran en Justin Bieber, nee zo’n vierhonderd kinderen komen na de zomervakantie voor klassieke muziek naar een voorstelling van Ars Musica. Een programma in het kader van Groevenbeek Klassiek.

,,We zijn ongelofelijk blij om te melden dat we als Stichting Groevenbeek Klassiek voor de vierde maal een kinderprogramma mogen aanbieden,” meldt medeorganisator Daphne Visser. Tijdens deze kindervoorstelling zal Bram Goes, leerling van de Julianaschool de rol van Johann Christian Bach op zich nemen. Hij nodigt alle 400 kinderen van de basisscholen van Ermelo en Putten uit om samen een lied te zingen voor het bruidspaar Bach.

Kostuums

De voorstelling wordt uitgevoerd door Ars Musica. ,,Zij komen met vier klassieke zangers die begeleid worden met cello en klavecimbel (met twee klavieren). Zij dragen kostuums uit de tijd van Bach, denk aan witte pruiken en mooie jurken,” zo meldt Visser. De kinderen worden uitgedaagd en voorbereid op de voorstelling door middel van een lesbrief. In de klas leren ze meer over het leven van de familie Bach en hun muziek. ,,Heel erg leerzaam en leuk!” Visser vertelt over een liedje dat de kinderen leren om mee te zingen. ,,Zo maken ze kennis met een fuga met het liedje: Ozewiezewoze!” Ook legt Visser uit dat Groevenbeek Klassiek de beroepsmusici een eerlijk podium wil bieden met de daarbij reële vergoeding en daarmee kinderen kennis laten maken met de familie Bach. ,,Daar is geld voor nodig.” Maar ook in menskracht kunnen mensen een bijdrage leveren. ,,We zijn blij met iedere bijdrage! Denk aan de inzet van leerlingen van Christelijk College Groevenbeek (Putten) die zich inzetten voor de kinderen tijdens de voorstelling, de vrijwilligers die hand en span diensten verrichten, maar ook zij die financieel kunnen geven.”

Koffie

Op vrijdag 31 augustus wordt er weer een podium opgebouwd voor Groevenbeek Klassiek, dat aftrapt met de kindervoorstelling over de familie Bach. Meneer en mevrouw Bach zijn 25 jaar getrouwd, maar omdat de decembermaand duur is vieren ze het toch maar niet. Toch heeft Bach wel een cadeautje voor zijn vrouw: Koffie. En dat doet weer denken aan de koffiecantate die Bach schreef. Samen zingen ze een stukje uit de koffiecantate in het Nederlands: Een meisje dat koffie wil drinken maar niet mag van haar vader. ,,Dit is een tipje van de sluier,” vertelt Visser. ,,Het wordt weer een feestje!” www.groevenbeekklassiek.nl