Tijdmachine brengt kinderen in contact met oermens

ERMELO - Theatergroep Spiegel brengt, inmiddels traditiegetrouw, een zomerprogramma in museum Het Pakhuis. Ditmaal komt er een professor naar het museum die alle apparaten gebruikt om er een tijdmachine van te bouwen. Maar zou die echt werken?

De afgelopen maanden hebben de acteurs flink gerepeteerd om weer, passend bij het thema, een kindervoorstelling te kunnen presenteren. Die voorbereiding leidde al tot heel veel plezier. Wat als iemand dan een cake probeert te bakken en de machine slaat op hol? Dan is de professor ineens weg.... en staat Ur in de kamer, uit de oertijd! Het wordt weer een hilarische, interactieve voorstelling voor kinderen van 3 tot 10 jaar. 

Oermensen

Bezoekers maken kennis met Ur, een oerbewoner. Kan hij helpen om de cake alsnog te bakken? Is het allemaal een grap? Of is het echt? ,,Wanneer er nog een oermens uit de tijdmachine komt, wordt het toch wel heel vreemd allemaal!" vertelt Desirée Foppen, lid van de theatergroep. ,,Misschien kunnen wij wel iets van de oermensen leren en leren de oermensen iets van ons. Zouden we de professor weer kunnen terughalen uit de oertijd? En willen de oermensen wel weer terug naar hun eigen tijd? Een dolle boel wordt het zeker!" De voorstelling is voor kinderen en hun ouders, opa's en oma's. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kaartjes kosten 3,00 per persoon. ,,Kom ook kijken en geniet mee van 'Ur-tijd'!" zegt Foppen tot slot. Er is een voorstelling op woensdag 25 juli, 8 augustus en 22 augustus om 13:30 en om 15:00 uur. Museum Het Pakhuis is gevestigd aan het Molenaarsplein in Ermelo.