Demonstraties van het ambacht

ERMELO - Ze zijn geen achttien meer, de organisatoren van het Oogstfeest Horst&Telgt, maar achttien is wel de datum van het feest dat ditmaal ook voor de achttiende keer wordt georganiseerd.

Wat in 2001 begon als een kleine eenmalige activiteit in de buurtschappen Horst en Telgt, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat niet meer is weg te denken; het Oogstfeest. Op zaterdag 18 augustus kan iedereen dit feest van het ambacht weer meebeleven. Om 10.00 uur is de opening, daarna zijn er tal van demonstraties van handdorsen, ploegen en hooi schudden. Ook zijn er een Friese paarden show, de Oldtimer tractorrit en een koeienkeuring.

Dialect

Om 11.20 uur zal er een voordracht gegeven worden in Veluws dialect. ’s Middags is er een optreden van de Uddelse fanfare. Tegen het eind van de middag is de microfoon voor de Tippezangers en zal het dweilorkest de Bladbloazers zijn opwachting maken. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. Het Oogstfeest wordt gehouden aan de Oude Nijkerkerweg 21 in Ermelo. Het evenement is gratis toegankelijk. www.oogstfeestermelo.nl