Dag vol sportiviteit en creativiteit

ERMELO - Kinderen hadden zaterdag in Ermelo de hoofdrol. Overal in het dorp was er wat te beleven. Springkussens in allerlei vormen, een klimwand, maar ook een sportief parcours waren erg in trek bij de jonge bezoekers. Ook waren er tal van workshops waar de creativelingen hun hart konden ophalen. Bij het Raadhuisplein werd er driftig gepuzzeld om de rebus op te lossen.

Het was de vijfde keer dat de Ermelose VVV in samenwerking met museum Het Pakhuis en de lokale ondernemers een festival voor kinderen organiseerde. Ook de kids catwalk op het Pauwenplein vierde zaterdag het lustrum. Gekleed en geschminkt mochten de jonge modellen over de rode loper. Mede vanwege het zonnige weer kon de organisatie weer rekenen op duizenden bezoekers.

Mascottes

Dit jaar waren er voor het eerst op verschillende plaatsen mascottes ingezet. Zo konden kinderen op de foto met Wicky de Viking. Op het Molenaarsplein was het vooral Pauwer die de aandacht trok. Het blauwe knuffeldier heeft het afgelopen jaar veel bekendheid gekregen en is een fotogenieke mascotte. Zeker nu Pauwer ook zijn eigen limonademachine heeft. ,,Het was weer een leuk evenement,” meldt Ronnie Regeling (VVV) na afloop. ,,Natuurlijk helpt het weer daar ook bij.”