Succesvolle zangmiddag in Maranathakerk

ERMELO - Afgelopen zaterdag heeft het Ermelo’s MannenKoor ter ere van het 45-jarig bestaan een (samen)zangmiddag voor ouderen georganiseerd in de Maranathakerk. Een gratis toegankelijke zangmiddag, speciaal bedoeld voor ouderen, bleek een geweldig succes.

Hoewel de zangmiddag pas om 15.00 uur begon, meldden zich de eerste belangstellenden al rond 14.00 uur. Voor hen die niet (meer) zelfstandig konden komen, had het EMK twee rolstoelbussen tot zijn beschikking. koorleden reden daarnaast  af en aan met hun eigen auto’s. Bij aanvang was de kerk dan ook tot de nok toe gevuld en stond de hal van de kerk vol met rollators.

CD's

Dankzij het Stimuleringsfonds van Rabobank Randmeren, het feit dat er geen huur hoefde te worden betaald aan de Maranathakerk en het gratis beschikbaar stellen van twee rolstoelbussen door het Rode Kruis Ermelo en GGz Centraal landgoed Veldwijk was deze middag mogelijk. Het Ermelo's Mannenkoor kon zelfs aan het einde van de zangmiddag als verrassing aan alle aanwezige ouderen een cd cadeau doen. Vervolgens werd het woord aan ds. Jan Visser gegeven, hij was de presentator van deze zangmiddag. Na ook zijn welkom werd een start gemaakt met samenzang en werd het programma verder vervolgd. Een zeer gevarieerd programma met koormuziek, samenzang, intermezzo’s met Ab Weegenaar (fagot) en Bert Elbertsen (piano), Daphne en Jan Visser (zang en gitaar), zingen rondom het harmonium (kistorgeltje) met Jelle Wiersma en een afvaardiging van het EMK en een improvisatie van Bert Elbertsen op het orgel. Ook zong het EMK, samen met Daphne Visser, nog het lied “King all Glorious”. Na de sluiting door ds. Jan Visser, werd de zangmiddag afgesloten met een slotsamenzang.