'Opvoeden is soms best lastig'

ERMELO - Van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober is het De Week van de Opvoeding. Deze week staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het thema van dit jaar:  Opvoeden is samenspel. Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente.

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar en wisselen gedachten uit. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? Er zijn tal van workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten op verschillende locaties in Nederland.

Activiteiten

Centrum voor Jeugd en Gezin Ermelo organiseert tijdens deze week interessante, leerzame en ook gewoon leuke activiteiten. “Kind & Koffie Ermelo” en het “Centrum voor Jeugd en Gezin Ermelo” organiseren samen de inspiratieworkshop ‘Spelenderwijs Opvoeden’. Deze workshop gaat over grote en kleine opvoeddilemma’s. Dit is op dinsdagochtend 2 oktober van 10.00u – 11.30u in restaurant Grand Café Peacock’s, Stationsstraat 143, Ermelo. 

Oppasdiploma

Oppassen op jonge kinderen als bijbaantje. Je rolt er vaak zomaar in, toch komt er wel wat bij kijken. Haal nu bij het Centrum voor Jeugd en Gezin gratis je oppasdiploma! Dat kan op maandag 1, 8, 15 en 29 oktober van 16.00-17.15 uur bij CJG Ermelo, Dokter van Dalelaan 12. Deze activiteit is voor jongens en meiden tussen de 12 en de 17 jaar. Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website www.cjgermelo.nl of bel 0341-799909. Voor de dinsdagavond kun je je aanmelden via www.opvoedenissamenspel.nl